Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πύργος: «Πράσινο φως» για οριζόντια μείωση κατά 50% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο

Χαμόγελα “σκόρπισε” σε χιλιάδες επαγγελματίες του Δήμου Πύργου, η ομόφωνη απόφαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί το «πράσινο φως» κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος στην πρόταση του δημάρχου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, για οριζόντια μείωση κατά 50% στα τέλη κοινοχρήστων χώρων σε ολόκληρο το Δήμο.

«Τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας υπήρχαν ρυθμίσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση που ουσιαστικά μείωναν στο 50% ή διέγραφαν χρέη για τους κοινόχρηστους χώρους», σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας πως η οικονομική συγκυρία είναι εξίσου δύσκολη τόσο εξαιτίας των συνεχιζόμενων συνεπειών των μνημονιακών πολιτικών, όσο και της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους. Για τον λόγο αυτό, εισηγήθηκε τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες.

«Αυτή η μείωση δίνει μια μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες, ειδικά στο κέντρο του Πύργου, καθώς μιλάμε για κάποιες χιλιάδες ευρώ που επωφελείται κάθε επιχείρηση τον χρόνο», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More