Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Ευθυμιόπουλος: Παράνομο το ταξίδι Ερντογάν στα Κατεχόμενα (video)

Στην κατάσταση με την τουρκική προκλητικότητα, σε συνέχεια και του χθεσινού «φρένου» από μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, στην πρόθεση του Τζο Μπάιντεν να επανεκκινήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-16 προς την Άγκυρα, αλλά και το επικείμενο ταξίδι του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας Νεάπολης Πάφου Μάριος – Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», σημειώνοντας πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 20 Ιουλίου επιχειρώντας να κερδίσει το επικοινωνιακό «παιχνίδι».

«Γνωρίζει ότι ο αγωγός EASTMED θα προχωρήσει μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδος. Θέλει να παίξει τον δικό του ρόλο στον ενεργειακό χάρτη, και ταυτόχρονα αν δεν “του βγει” να προϊδεάσει το νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2023, ότι σε περίπτωση που δεν του γίνουν οι χάρες θα προσαρτήσει τα Κατεχόμενα με την Τουρκία ή θα το κάνει ανεξάρτητο κράτος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Είναι δεδομένο ότι το ταξίδι αυτό είναι παράνομο (…) Το τουριστικό κομμάτι των Κατεχομένων καλά κρατεί. Πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι σε σχέση με το κομμάτι αυτό» πρόσθεσε ακομη.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ο πόλεμος αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει πριν από το 2025 – 2026».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More