Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Κατσίβελας: “Οι Σέρρες έχουν εξαιρετική επίδοση και προσφορά στην αιμοδοσία”

Τη σημαντική προσφορά της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών εξήρε από τις Σέρρες ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος παραβρέθηκε στην ημερίδα για την Εθελοντική Αιμοδοσία και την εκδήλωση βράβευσης συλλόγων και εθελοντών αιμοδοτών.

«Βρίσκομαι στις Σέρρες γιατί αναγνωρίζω και πρέπει να τιμήσουμε όλα τα περιφερειακά Νοσοκομεία που κάνουν μια ιδιαίτερη προσπάθεια, που μπορεί να θεωρούνται μικρότερα αλλά δεν χάνουν σε σημαντικότητα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Κατσίβελας ο οποίος μίλησε για την προσφορά του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών: «Το δεύτερο σημαντικό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η Βόρεια Ελλάδα συμμετέχει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που κάνουμε να έχουμε επάρκεια του αίματος. Το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου  Σερρών κάνει εξαιρετική δουλειά και θα ήθελα να ξέρετε ότι από το συνολικό αίμα που συγκέντρωσε το 2022, που ξεπερνούσε τις 6500 χιλιάδες μονάδες, η συμμετοχή του εθελοντικού αίματος ξεπερνούσε το 75% όταν ο Μ.Ο. της Ελλάδος είναι 65.25. Κατά συνέπεια η περιοχή των Σερρών έχει μια εξαιρετική επίδοση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν 38 σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών και μεγάλος αριθμός αιμοδοτών, πολλοί από αυτούς έχουν δώσει μέχρι και 60 φορές αίμα.

«Για εμάς είναι μια υπέροχη μέρα αφιερωμένη σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, αυτούς που χαρίζουν το αίμα τους, που βοηθούν συνανθρώπους» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνα Τζιούρα υπογραμμίζοντας ότι η εκδήλωση έγινε για να τιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι αλλά και για ευαισθητοποιηθεί ο υπόλοιπος κόσμος. «Θέλουμε να αποδείξουμε ότι δίνοντας αίμα δεν παθαίνουμε κάτι αλλά βοηθούμε τους συνανθρώπους μας, τους φίλους μας, μικρά παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Ένα μήνυμα που πρέπει να το διαδώσουμε και να τραβήξουμε κοντά μας όλους τους νέους ανθρώπους» είπε η κ. Τζιούρα.  

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν έργα μαθητών του 13ου Δημοτικού ,του 3ου Γυμνασίου, του 4ου Γυμνασίου και Γυμνασίου Σκοτούσσας, καθώς και οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: ΑΙΜΑ σταγόνες ζωής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More