Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Παππάς στο Πρώτο: Με ίδια υλικά και συνταγή δεν έχεις καλύτερο αποτέλεσμα – Ισχύει και στην πολιτική και στη μαγειρική (audio)

«Είναι άνθρωποι, συνάδελφοί μου, οι οποίοι επιλέγουν να μην τιμήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, που τους ανέδειξαν βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να αποχωρήσουν από ένα κόμμα χωρίς πραγματικά να εξηγούν τους πολιτικούς λόγους και χωρίς να πείθουν, τουλάχιστον για τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους αποχωρούν από ένα κόμμα, μη παραδίδοντας μάλιστα την έδρα τους, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είναι συμφωνημένο και από ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παππάς, στο κατά πόσο η αποχώρηση των σήμερα ανεξάρτητων, μέχρι πρότινος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποστάτες ή όχι. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου προσέθεσε «είναι άνθρωποι οι οποίοι επέλεξαν να μην πουν καν συγχαρητήρια στην εκλογή του αρχηγού όταν αυτός εξελέγη, από την πρώτη μέρα, δηλαδή δεν έδωσαν κανέναν πολιτικό χρόνο, ούτως ώστε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώσει τις πολιτικές του».

Σχετικά με το επιχείρημα που διατυπώνεται από την πλευρά των αποχωρησάντων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τις αρχές της Αριστεράς, ο κ. Παππάς ανέφερε «δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι περίφημες αρχές της Αριστεράς τις οποίες δεν μας αναφέρουν και επίσης να θυμίσω ότι η Αριστερά ήταν πάντοτε πατριωτική».

Ως προς τον ισχυρισμό ότι δεν τους προτάθηκαν σημαντικοί ρόλοι στο κόμμα, ο κ. Παππάς τον αντέκρουσε, τονίζοντας πως και αυτό δεν είναι αλήθεια. «Θυμάστε ότι στην κυρία Αχτσιόγλου προτάθηκε όποιος ρόλος ήθελε στο κόμμα και ονομαστικά και στον κ. Ηλιόπουλο και στον κ. Χαρίτση προτάθηκε να συμμετέχουν στο πολιτικό κέντρο, δηλαδή στον πρωινό καφέ που θα χαράσσει την καθημερινή πολιτική. Δεν αντιλαμβάνομαι ποιος μπορεί να είναι πιο κεντρικός ρόλος από αυτόν.

«Εγώ θα πω, πρώτον, ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω πώς αισθάνονται οι συνάδελφοι που αποχώρησαν, ότι ο άνθρωπος ο οποίος στην ουσία τους ανέδειξε και πολλούς από αυτούς από τα φοιτητικά έδρανα τους ανέδειξε σε υπουργούς και βουλευτές, πώς αισθάνονται για το γεγονός ότι φεύγουν από έναν πολιτικό φορέα και έναν τέως αρχηγό, ο οποίος αυτός τους ανέδειξε. Και δεύτερον, θέλω να πω, πραγματικά ποια είναι τα πολιτικά επίδικα και μου λέτε ότι είναι η ριζοσπαστική αριστερά. Αλήθεια, ποιο είναι το κοινωνικό αποτύπωμα το οποίο έχουν αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι αυτοί; Εγώ πιστεύω ότι είναι εκεί γύρω στο 2%. Και αυτή την στιγμή δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από δύο συντριπτικές εκλογικές ήττες. Το γεγονός ότι δεν μπορούμε κάποιοι και οι άνθρωποι αυτοί που αποχώρησαν, δεν συνειδητοποιούν ότι οι αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν, πρέπει να είναι ριζικές προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να συνδεθεί ξανά με κομμάτια της κοινωνίας. (…) Με τα ίδια υλικά δεν θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ισχύει και στην πολιτική και στη μαγειρική αυτό.

Σχετικά με την πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς επισήμανε πως «αυτό το οποίο αποτελεί συνειδητοποίηση σε ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, σε όλο το κομμάτι πλέον, είναι ότι πρέπει να το στρίψεις προς την κοινωνία. Ούτε προς το κέντρο, ούτε προς την Αριστερά. Η κοινωνία του 2023 βρίσκεται αλλού σε σχέση με την κοινωνία του 2012, του 2015. Άλλες είναι οι κοινωνικές ανάγκες, άλλα είναι τα προτάγματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελέγξει την κυβέρνηση. Είναι να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση και να κάνει προτάσεις, να κάνει εναλλακτικές προτάσεις στις οποίες θα ακουμπήσει ο κόσμος και τις οποίες θα εμπιστευτεί και θα πιστέψει».

Όσο αφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, κοντά στο ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως η χθεσινή είναι η πρώτη μέρα μιας νέας περιόδου. «Οπότε από χθες εγώ θα ζητήσω να μετρήσει ο πολιτικός χρόνος γιατί μέχρι τώρα και είναι ρεαλιστικό αυτό που θα πω, σερνόμασταν σε έναν βούρκο εσωστρέφειας, σερνόμενοι σε έναν τέτοιο βούρκο και παρόλο που κάναμε πολιτικές προτάσεις, δυστυχώς αυτές δεν ακούγονται γιατί υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον, λογικό θα πω, των μέσων μαζικής ενημέρωσης κυρίως για τις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αυτές δεν ενδιαφέρουν και δεν αφορούν τον κόσμο. Οπότε θεωρώ λογικό το δημοσκοπικό αποτέλεσμα. Χθες είναι η πρώτη μέρα μιας νέας πορείας και νομίζω ότι σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More