Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Ρουμελιώτης στο Πρώτο: Οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη δείχνουν την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών συσχετισμών (audio)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» βρέθηκε καλεσμένος ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Οικονομολόγος και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή τις μαζικές κινητοποιήσεις που παρατηρούνται στην Ευρώπη.

«Όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς συσχετισμούς στις ίδιες τις χώρες» σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης στο δημοσιογράφο, χαρακτηρίζοντας έτσι αυτό τον κοινωνικό αναβρασμό που επικρατεί λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων υπογραμμίζοντας το εξής «δεν είναι τυχαίο ότι όταν έχουμε κρίσεις όπως ήταν η μεταναστευτική κρίση, έχουμε άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων. Όταν έχουμε ανεργία, επίσης το ίδιο. Τώρα και με την αγροτική, αν θέλετε κινητοποίηση των αγροτών στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να υφαρπάξει αν θέλετε τις ψήφους αυτών των δυσαρεστημένων αγροτών και βεβαίως εάν ενισχυθούν τα κόμματα της ακροδεξιάς στις επικείμενες ευρωεκλογές, καταλαβαίνετε ότι θα είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς και για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις διάφορες χώρες. Και μην ξεχνάμε ότι αυτά τα ακροδεξιά κόμματα (ορισμένα βέβαια έχουν ηρεμήσει) βασικά στηρίζουν αντιευρωπαϊκές πολιτικές. Άρα, καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει σε βάρος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ενότητάς της. Και βεβαίως πρέπει λοιπόν, οι πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις».

Τέλος, από την άλλη πλευρά, δεν παραλείπει να υποστηρίξει «είναι ευχάριστο όμως, ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεξετάζει ορισμένα από τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασιστεί στα πλαίσια του Green Deal, έτσι ώστε να καθυστερήσει λίγο η εφαρμογή τους και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για το αγροτικό εισόδημα και το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα».

Όλη η συνέντευξη του κ. Ρουμελιώτη ακολουθεί παρακάτω:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More