Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠAME: Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Στις 11πμ τη Δευτέρα 1η Μαΐου, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί το ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο): «Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Πίσω από τις “εκπτώσεις” στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους. Ακόμα πιο βαθιά όμως ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που αιματοκυλά τον πλανήτη, ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφυγιά μέσα από τις πολεμικές συρράξεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις, βάζει λουκέτα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταδικάζει να ζουν στην ανέχεια, να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουν πέρα, να ψάχνουν την ενίσχυση στο εισόδημα τους στα διάφορα pass και στα καλάθια της κοροϊδίας.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More