Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ράσελ Μπραντ: Παρακαλεί τους θαυμαστές του να τον στηρίξουν οικονομικά αφού το YouTube μείωσε τα έσοδα από τις διαφημίσεις του

Ο Ράσελ Μπραντ προέτρεψε τους οπαδούς του να τον υποστηρίξουν οικονομικά πληρώνοντας ένα τέλος συνδρομής στο Rumble, μία πλατφόρμα βίντεο ιδιαίτερα δημοφιλή στους δεξιούς συνδρομητές.

Η έκκληση του κωμικού ήρθε σε ζωντανή μετάδοση λίγες ώρες αφότου η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα για «πλήθος καταγγελιών για σεξουαλικά αδικήματα» που είχε λάβει κατά του Μπραντ στο Λονδίνο καθώς και αλλού στη χώρα. Ο Μπραντ κατηγορείται για βιασμό, επίθεση και συναισθηματική κακοποίηση μεταξύ 2006 και 2013, όταν βρισκόταν στο απόγειο της φήμης του και εργαζόταν για το BBC, το Channel 4 και πρωταγωνιστούσε σε ταινίες του Χόλιγουντ, μετά από κοινή έρευνα των Times, Sunday Times και Αποστολές του Καναλιού 4. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, το YouTube απαγόρευσε στον Μπραντ να βγάλει χρήματα μέσω διαφήμισης στο κανάλι του, το οποίο έχει 6,6 εκατομμύρια ακόλουθους, λέγοντας ότι είχε παραβιάσει τις πολιτικές της πλατφόρμας.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι οι σχέσεις του ήταν πάντα συναινετικές. Ο Μπραντ απευθύνθηκε στους οπαδούς του στο Rumble τη Δευτέρα, λίγο μετά την έκδοση της δήλωσης της αστυνομίας. Τους προέτρεψε να γίνουν συνδρομητές στο κανάλι του με ετήσιο κόστος 60 δολάρια (57 ευρώ).

«Ξέρετε τώρα ότι έχω απονομισματοποιηθεί στο YouTube… γνωρίζοντας καλά ότι η κυβέρνηση έγραψε σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να απαιτήσει να με λογοκρίνουν περαιτέρω», είπε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, μια προφανής αναφορά σε μια επιστολή που δεν γράφτηκε από η κυβέρνηση αλλά μάλλον από τον πρόεδρο μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Σε αυτό, η Dame Caroline Dinenage ρωτά αν το Rumble θα ακολουθήσει το παράδειγμα του YouTube και θα αποκόψει τον Brand από τα διαφημιστικά έσοδα. Το Rumble απέρριψε την πρόταση της Dame Caroline και δημοσίευσε την απάντησή του στο διαδίκτυο. «Αν και μπορεί να είναι πολιτικά και κοινωνικά πιο εύκολο για το Rumble να συμμετάσχει σε μια μαφιόζικη κουλτούρα ακύρωσης, κάτι τέτοιο θα ήταν παραβίαση των αξιών και της αποστολής της εταιρείας μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rumble, Chris Pavlovski. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αιτήματα του βρετανικού κοινοβουλίου». Ο Μπραντ εντάχθηκε στο Rumble τον Σεπτέμβριο του 2022, αφού έλαβε επανειλημμένες προειδοποιήσεις από το YouTube σχετικά με τα βίντεό του που σχετίζονται κυρίως με τον Covid. Υποστήριξε ότι το Rumble ήταν μια καλύτερη πλατφόρμα για το περιεχόμενό του, καθώς χαρακτηρίζεται από χαλαρότερους περιορισμούς και ένα σταθερό ήθος «αντισταθείτε στη λογοκρισία».

Στη ζωντανή ροή του ο Μπραντ επέκρινε τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και πώς οι πρόσφατοι ισχυρισμοί τον επηρέασαν. «Ο παγκόσμιος πόλεμος των μέσων ενημέρωσης κατά της ελευθερίας του λόγου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πώς το ξέρω; Κάντε μια εικασία», δήλωσε ο Μπραντ στη μετάδοσή του τη Δευτέρα. «Σήμερα, φυσικά, μιλάμε για γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, αλλά, ειδικότερα, τη συμπαιγνία μεταξύ μεγάλης τεχνολογίας και κυβέρνησης και μια προφανή συντονισμένη προσπάθεια από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και τώρα το κράτος και τη μεγάλη τεχνολογία να φιμώσουν τις φωνές των ανεξάρτητων μέσων. Προφανώς, είναι δύσκολο για μένα να είμαι εντελώς αντικειμενικός δεδομένων των γεγονότων της περασμένης εβδομάδας, αλλά αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, διάβασε μια αναφορά από τον ακροαριστερό ιστότοπο GrayZone που υποστήριξε ότι η λογοκρισία του YouTube στον κ. Μπραντ «οδηγήθηκε από άμεσο βρετανικό κυβερνητικό διάταγμα». Ένας αριθμός μεγάλων εταιρειών, όπως η Burger King, η Asos, η Barbican και η HelloFresh, απέσυραν τις διαφημίσεις τους από τη Rumble μετά τις κατηγορίες εναντίον του Μπραντ, ανέφερε το The News Movement.

Πηγή: Independent

Μετάφραση: Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More