Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέμα Ορλιά: Ένας υδάτινος παράδεισος στις πλαγιές του Ολύμπου

Στην Πιερία, στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκονται οι πανέμορφοι καταρράκτες του ρέματος Ορλιά στον Δίον, μια περιοχή που ξεκίνησε να αναδεικνύεται από το 2000 από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και το Δήμο.

Όσοι επισκεφτούν την περιοχή θα απολαύσουν ένα μαγευτικό τοπίο, με πλούσια βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, καταρράκτες και βάθρες όπου μπορεί κανείς να κάνει το μπάνιο του και τις βουτιές του.

Ο Νίκος Λαμπονίκος, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δίου μιλά στην εκπομπή «Ώρα θερινή» της ΕΡΤ3: «Η περιοχή καθημερινά δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και ξαναέρχονται καθώς τους αρέσει το σημείο. Οι επισκέπτες κάνουν τις βουτιές τους και από μεγάλο ύψος, οι πιο τολμηροί. Στο σημείο υπάρχουν πολλές βάθρες, μεγάλες και πιο μικρές, ενώ υπάρχει και μονοπάτι που οδηγεί στον Κόκκινο βράχο, όπου υπάρχει καταρράκτης».

Η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς από το Δίον είναι πολύ κοντά -στα 5χλμ- ενώ στη συνέχεια μπορεί κανείς να αφήσει το αυτοκίνητό του στο ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και σε απόσταση μικρότερη των 100μ.θα φτάσει στον πρώτο καταρράκτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More