Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Δυστοκία στην καταβολή των δεδουλευμένων καταγράφει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Την δυστοκία στην καταβολή των μισθών και των δεδουλευμένων σε μερίδα εργαζομένων εκ μέρους των εργοδοτικών επιχειρήσεων καταγράφει ο ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου μιλώντας στο www.ertnews.gr.

Παράλληλα, σημειώνει ότι “χωρίς την καταβολή του δώρου του Πάσχα αρχικά πολλοί εργαζόμενοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι, αναγκάστηκαν να περάσουν τις εορτές τους χωρίς χρήματα“.

Στη Ροδόπη είπε «δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, γιατί οι Βιομηχανικές Μονάδες έκλεισαν λόγω της οικονομικής κρίσης», έτσι, «αυξήθηκε η ανεργία, το ίδιο και η μετανάστευση με αποτέλεσμα πολλοί πρωην εργαζόμενοι αφού έχασαν τη δουλειά τους, να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν» δήλωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας» και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται 1500 με 2000 εργαζόμενοι. «Σημειώνεται πάρα πολύ μεγάλη μετανάστευση κυρίως νέων ανθρώπων», είπε προσθέτοντας ότι μεγάλες μονάδες που βρισκόταν σε λειτουργία δεν λειτουργούν πια.

Ο κος Χατζηθανασίου ανέφερε τη Σέλμαν ως παράδειγμα για μονάδα έτοιμη για επαναλειτουργία επισημαίνοντας, όμως, το πρόβλημα της διαχείρισης ως το σημείο με τη μεγαλύτερη δυστοκία που εντοπίζει. Αυτή τη στιγμή στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής λειτουργούν είκοσι (20) βιομηχανίες, απασχολούνται 1500 με 2000 εργαζόμενοι, ενώ το κυρίως πρόβλημα της περιοχής πέρα από τις θέσεις εργασίας εξακολουθούν να είναι η πάρα πολύ μεγάλη μετανάστευση νέων κυρίως ανθρώπων.

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More