Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: “Ζωντάνεψε” το μικρό Εκλογικό Τμήμα στο Γλυκονέρι

Σε ένα από τα Εκλογικά Τμήματα με τους λιγότερους ψηφοφόρους βρεθήκαμε λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, σε αυτό του Γλυκονερίου.

Στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου, σε μια αίθουσα από τις δύο, που άλλοτε φιλοξενούσε τις φωνές των μαθητών και τη διδασκαλία των δασκάλων τους , σήμερα φιλοξενήθηκε η κορυφαία διαδικασία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αποτελώντας το 83ο Εκλογικό Τμήμα της ΠΕ Ροδόπης, όπου από τους 93 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει μέχρι τις τέσσερις (16:00) το απόγευμα οι μισοί, 48 εκλογείς.

Με δύο λέξεις σχολίασε τόσο την εξέλιξη της διαδικασίας, όσο και την φιλοξενία του οικισμού «Μια χαρά!» η εκλογική αντιπρόσωπος, κα Μαρία Ισπυρίδου χαμογελώντας στο σχόλιο, ότι «θα βγάλουν πιο γρήγορα από όλους και το αποτέλεσμα», σημειώνοντας ότι η ροή πληροφόρησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών είναι συνεχής.

Στο πλευρό της η γραμματέας κα Βιλντάν Μεχμέτ, δικηγόρος επίσης. «Ήταν μια πολύ ήρεμη διαδικασία και η φιλοξενία ήταν εξαιρετική» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο www.ertnews.gr .

Στο Γλυκονέρι, μια όχι συνηθισμένη Κυριακή του Ιουνίου, αυτή της 25ης οι κάτοικοί του ,συνταξιούχοι – κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφία τους, είδαν το χωριό τους να «ζωντανεύει» με την προσέλευση παιδιών και εγγονών, που διατηρούν ακόμη τα εκλογικά τους δικαιώματα στην παλιά Κοινότητα της Σάλπης, διαμέρισμα της οποίας ήταν και το Γλυκονέρι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More