Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη-Ξάνθη: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε Ροδόπη και Ξάνθη σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε εκλογικά τμήματα σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Από το άνοιγμα της κάλπης έως τις έντεκα (12:00) είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το1/5 των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Ειδικότερα, σε τρία Δημοτικά Σχολεία στη Ροδόπη όπου φιλοξενούνται πέντε Εκλογικά Τμήματα (από τα 292 συνολικά) και ένα Εκλογικό Τμήμα στην Ξάνθη η προσέλευση και κινητικότητα ήταν μεγαλύτερη από ότι στις Εθνικές Εκλογές .

Νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες. Εκλογικό Υλικό και δικαστικοί αντιπρόσωποι να είναι παρόντες και παρούσες, ομοίως και οι υποψήφιοι ή εκπρόσωποι των εκλογικών συνδυασμών . Πιο συγκεκριμένα, στο 77ο Ε.Τ. από τους 338 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει στις 11: 40 εβδομήντα (70) εκλογείς, σύμφωνα με την δικαστική αντιπρόσωπο, δικηγόρο Χαραλαμπίου στις 11:40 το πρωί.

Επίσης, στο 88ο ΕΤ την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 48 από τους 362 συνολικά εγγεγραμμένους. «Η προσέλευση είναι μικρή» δήλωσε η κος Βασίλης Λεωνιδάκης, δικαστικός αντιπρόσωπος επίσης.

Νωρίτερα, στις 11:00 στο 13ο Ε.Τ. της Ξάνθης στο Πόρτο Λάγος από τους 382 εγγεγραμμένους άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 51 εκλογείς , όπως σημείωσε η κα Κλεοπάτρα Ναλμπάντη, δικηγόρος- δικαστική αντιπρόσωπος. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για πολλούς ετεροδημότες του οικισμού συνδυάστηκε και με επίσκεψη στην λαϊκή αγορά του λιμανιού με τους μικροπωλητές να δηλώνουν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μετά το τέλος της εργασίας τους. Την ίδια περίπου ώρα (11:30) στο 117ο ΕΤ της Νέας Καλλίστης είχαν ψηφίσει σχεδόν οι μισοί, δηλαδή από τους 160 εγγεγραμμένους οι 77 και στο 121ο ΕΤ που στεγάζεται στον ίδιο χώρο σε σύνολο 520 εγγεγραμμένων είχαν ψηφίσει 88 άτομα με την ασκούμενη δικηγόρο, δικαστική αντιπρόσωπο στο Τμήμα, την κα Μαρίνα Παπάζογλου να διαβεβαιώνει για την κανονική ροή της εκλογικής διαδικασίας.

Ίδια η εικόνα και στο 89ο ΕΤ του Γλυκονερίου με την δικαστική αντιπρόσωπο την Άννα Χατζηπέμου και γραμματειακή υποστήριξη τον Ανδρέα Χρήστου να δηλώνουν ότι αυτό που προέχει είναι η εγκυρότητα της διαδικασίας. Σε αυτό το τμήμα σε σύνολο 98 ψηφοφόρων είχαν προσέλθει και ασκήσει το Εκλογικό τους Δικαίωμα οι 22 εκλογείς.

Σημαντική επίσης η προσέλευση των μελών των Εφορευτικών Επιτροπών, αλλά και «επανεμφάνιση» αντιπροσώπων των εκλογικών συνδυασμών, ως εκπροσώπων των υποψηφίων κυρίως δημάρχων. Τ

Την αναγκαιότητα της συμμετοχής με την προσδοκία του καλού του τόπου επεσήμαναν από την πλευρά τους οι εκλογείς, όπως η 70χρονη Μαρία Σιώπη από τον οικισμό της Νέας Καλλίστης. «Από την ηλικία των 18 ετών ψηφίζω ανελλιπώς » ανέφερε. Στη σημαντικότητα της ημέρας και στην αξία της συμμετοχής στάθηκε η κτηνοτρόφος Μαρία Χαϊνη, επίσης ψηφοφόρος, κάτοικος Γλυκονερίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More