Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Παραλαμβάνουν σάκους και τάμπλετ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για το δεύτερο γύρο των εκλογών

Διακόσιοι εβδομήντα (270) από τους διακόσιους ενενήντα δύο (292) συνολικά δικαστικοί αντιπρόσωποι πέρασαν από το 2ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής παραλαμβάνοντας διαπίστευση και οδηγίες για την αυριανή τους παρουσία στα Εκλογικά Τμήματα της περιοχής.

Δέκα από τους αρχικώς διορισθέντες ζήτησαν την αντικατάστασή τους. Πρόκειται για δικηγόρους και δικαστικούς προερχόμενους από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην αυριανή εκλογική διαδικασία διασφαλίζοντας το αδιάβλητό της.

Η διαδικασία παραλαβής θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ δήλωσαν στην ΕΡΤ υπάλληλοι του Εφετείου Θράκης με την εμφάνιση των Δικαστικών Αντιπροσώπων στον Έφορο αυτοπροσώπως. Το Πρωτοδικείο θα παραμείνει ανοικτό έως τις δέκα το βράδυ. Η παράδοση του σάκου, των πρακτικών και του tablet συνεχίζεται από χθες και στο Ισόγειο της καπναποθήκης του Δήμου Κομοτηνής.

Στη Ροδόπη λειτουργούν για το δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών 292 Εκλογικά Τμήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτά στο Δήμο Αρριανών όπου στήνονται διπλές κάλπες για την ανάδειξη της δημοτικής αρχής. Την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 8 Οκτωβρίου, ψήφισαν 61.108 εκλογείς βρέθηκαν 56.346 έγκυρα, 2.946 άκυρα και 1816 λευκά.

Για την Περιφερειακή Αρχή αναμετρώνται ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Χριστόδουλος Τοψίδης, επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης. Στο δήμο Αρριανών το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν ο Αμέτ Ριοτβάν και ο Χουσεΐν Ερδέμ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More