Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Αναπτύσσει επίλεκτη μονάδα μάχης για να ανακόψει την προέλαση της Ουκρανίας

Την καλύτερη μάχιμη μονάδα της βάζει στην πρώτη γραμμή του μετώπου η Ρωσία, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την προέλαση της Ουκρανίας, η οποία από τις αρχές Ιουνίου οργανώνει αντεπίθεση.

Παρόλο που η αντεπίθεση του Κιέβου προχωρά με αργούς ρυθμούς, η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα 28/8 την ανακατάληψη του ανατολικού οικισμού Ρομπότινε, την οποία η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει.

Αναφέρεται, ότι σε απάντηση η Μόσχα έχει αναπτύξει την 76η Μεραρχία Αεροπορικής Επίθεσης Φρουράς (GAAD), -που συχνά χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη μονάδα μάχης της Ρωσίας- στην περιοχή, με στοιχεία της να εντοπίζονται την περασμένη βδομάδα κοντά στο Ρομπότινε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, Ουκρανός διοικητής που οδήγησε τα στρατεύματα στο Ρομπότινε δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις πιστεύουν ότι έχουν διασπάσει την πιο δύσκολη γραμμή της ρωσικής άμυνας στα νότια και πως τώρα θα αρχίσουν να προελαύνουν πιο γρήγορα.

Οι στρατηγοί τώρα επιθυμούν να φτάσουν στην πόλη της Μελιτόπουλης, περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά του Ρομπότινε, προκειμένου να ανακόψουν το κατεχόμενο από τη Μόσχα ουκρανικό κομμάτι που συνδέει την Ρωσία με την Κριμαία.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Παυλίνα Τσακίρη

Πηγή: Daily Mail

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More