Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ανησυχίες για παραδόσεις ραδιενεργών υλικών στην Ουκρανία μέσω της Οδησσού και του Τσερνομόρσκ

«Η Μόσχα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να παραδόθηκαν ραδιενεργά υλικά στην Ουκρανία μέσω τον λιμανιών της Οδησσού και του Τσερνομόρσκ και φοβάται πρόκληση στην Υπερδνειστερία», δήλωσε η εκπρόσωπος του  ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.  

«Δεν μπορεί παρά να ανησυχεί η Μόσχα, διότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε άμεση γειτνίαση με την Υπερδνειστερία, όπου το καθεστώς του Κιέβου υποκινεί σκόπιμα την ένταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προαναφερόμενα λιμάνια αποτελούν μέρος της επισιτιστικής συμφωνίας. Αυθόρμητα, τίθεται το ερώτημα εάν αυτά τα λιμάνια και ο ανθρωπιστικός διάδρομος στο σύνολό τους ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και για κάποιους άλλους σκοπούς;», δήλωσε η Ζαχάροβα, ανέφερε το Sputnik. 

Ο λόγος για αυτό το σχόλιο είναι πληροφορίες στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης για παραδόσεις ραδιενεργών υλικών στα λιμάνια της περιοχής της Οδησσού. 

Η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι αρχές στο Κίεβο δεν αντέδρασαν σε αυτή την περίπτωση. Κρίνοντας από όλα, το καθεστώς του Ζελένσκι είναι έτοιμο, για χάρη της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας από τη Δύση, να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για να κλιμακώσει τη σύγκρουση. «Δεν έχει σημασία για αυτό το καθεστώς ότι τέτοιες περιπέτειες μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες και τεράστιες ανθρώπινες απώλειες», επεσήμανε η Ζαχάροβα. 

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More