Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Θα ληφθούν «κατάλληλα» μέτρα αν η Μολδαβία  προσχωρήσει στις κυρώσεις της Ε.Ε

«Η Ρωσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα εάν η Δημοκρατία της Μολδαβίας προσχωρήσει στις αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας», ανακοίνωσε  η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση επικαλείται δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα, εάν η Δημοκρατία της Μολδαβίας αποφασίσει να ενταχθεί στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η διπλωμάτης τόνισε ότι,  τα αντίστοιχα βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έμειναν χωρίς απάντηση από τη Ρωσία.

 «Εάν οι αρχές του Κισινάου προσχωρήσουν σε αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα αντίμετρα κατά της μολδαβικής πλευράς. Δεν θα είναι επιλογή μας, θα είναι αντίδραση στα εχθρικά βήματα», είπε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών  της Μολδαβίας, Nicu Popescu, δήλωσε ότι, στο εγγύς μέλλον, η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα μπορούσε να προσχωρήσει στις κυρώσεις της ΕΕ που εφαρμόζονται κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, δήλωσε ότι το Κισινάου σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις σε 25 Ρώσους πολίτες.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More