Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία και Κίνα πραγματοποιούν κοινά ναυτικά γυμνάσια

Από τις 21 έως τις 27 Δεκεμβρίου, η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις «Naval Interaction-2022» στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, με πυραύλους και πυρά πυροβολικού, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο κύριος στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχεδιάζεται η κοινή βολή πυραύλων και πυροβολικού, καθώς και η ανάπτυξη κοινών ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων με πρακτική χρήση όπλων.

Εκτός από το ναυτικό σκέλος, στην άσκηση θα συμπεριληφθούν αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου του Ειρηνικού και του Ναυτικού PLA, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί στις ασκήσεις από τη ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού, το καταδρομικό Varyag, τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov, τα πολεμικά πλοία Hero της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Aldar Tsidenzhapov και Perfect, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Από το κινεζικό ναυτικό, στην άσκηση θα συμμετάσχουν δύο αντιτορπιλικά, δύο περιπολικά, ένα πλοίο ολοκληρωμένου εφοδιασμού και ένα υποβρύχιο ντίζελ.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More