Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Κινητή αμυντική γραμμή 30 χλμ. από εγκαταλελειμμένα εμπορικά βαγόνια στο Ντονμπάς

Τα ρωσικά μέσα προπαγάνδας ανέφεραν, σήμερα Δευτέρα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρήκαν τρόπο να χρησιμοποιήσουν εγκαταλελειμμένα εμπορικά βαγόνια στο Ντονμπάς, χτίζοντας από αυτά ένα είδος δεύτερης γραμμής άμυνας, που διέρχεται από το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ουκρανικό ερευνητικό δημοσίευμα Deep State, οι Ρώσοι συναρμολόγησαν ένα τεράστιο τρένο, το οποίο συνδέει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Elenovka και Volnovakha.

Η νέα κινητή αμυντική γραμμή περιλαμβάνει περίπου 2.100 βαγόνια και εκτείνεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Η συναρμολόγηση της δομής ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και αποσκοπεί στον αποκλεισμό του ουκρανικού στρατού.

Στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεραστεί. Είναι απίθανο να μπορεί να μετακινηθεί, καθώς ο εξοπλισμός δεν θα λειτουργήσει και η μόνη πιθανότητα να δημιουργηθεί ρήγμα μέσω αυτού θα ήταν να το ανατινάξουν.

Ο τεράστιος συρμός βαγονιών εκτείνεται κατά μήκος της γραμμής που συνδέει τους σταθμούς Elenovka και Volnovakha, έχοντας περίπου 2.100 βαγόνια διαφόρων τύπων.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστή γραμμή άμυνας, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να βλάψεις, να μετακινήσεις ή να ανατινάξεις μια μάζα μετάλλου μήκους 30 χιλιομέτρων και η κίνηση του εξοπλισμού είναι αδύνατη χωρίς να σπάσει ένας διάδρομος», δήλωσαν οι δημοσιογράφοι από το Deep.

Πιθανότατα, η αποστολή του τρένου ήταν να αποτρέψει μια ταχεία προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Από την άλλη, όλα τα εγκαταλελειμμένα βαγόνια που βρίσκονταν γύρω από τους σταθμούς συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο.

Μετά το τέλος του πολέμου, θα ληφθεί απόφαση για τον περαιτέρω προορισμό τους. Κάποια από τα βαγόνια θα επισκευασθούν  ενώ άλλα θα παροπλιστούν.

Πηγή: defesnseromania.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More