Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Μάχες και πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Βορόνεζ- Υπό τον έλεγχο του Πριγκόζιν το Ροστόφ (video)

Στις φλόγες τυλίχθηκε δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια Βορόνεζ

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα βρίσκονται στο σημείο

Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά σε διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή. Καθώς το ελικόπτερο πετάει προς το διυλιστήριο, παρατηρείται έκρηξη, μια πύρινη σφαίρα και πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο.

The moment of explosion in Voronezh has been posted on social media.

The local authorities have still not commented on the oil depot fire.

Video: social mediahttps://t.co/OgOgGBD5RF https://t.co/JnW0s7zluU pic.twitter.com/JBzGMQJjMv

— Novaya Gazeta Europe (@novayagazeta_en) June 24, 2023

Μαχητικά αεροσκάφη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ βρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με άλλα βίντεο με γεωγραφικό εντοπισμό. Το υλικό δείχνει τουλάχιστον δύο στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή, στα περίχωρα της πόλης.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει βίντεο με οδοφράγματα γύρω από την πόλη Βορονέζ, η οποία φαίνεται να ήταν στόχος των μονάδων της Wagner που κινούνταν προς βορρά από το Ροστόφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Βάγκνερ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Ο ανταποκριτής του RT ανέφερε έκρηξη κοντά στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ο ανταποκριτής έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν από την έκρηξη.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, που βρίσκεται στο Ροστόφ, ότι είχε καταληφθεί από την Βάγκνερ. Ο Πριγκόζιν διεξήγαγε εκεί διαπραγματεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

RT correspondent reports an explosion near the Southern Military District HQ, located in Rostov-on-Don. It was previously captured by PMC Wagner.

There are no further details at the moment.

Video: Telegram channel corrkosarevhttps://t.co/IFsOkJIBZx pic.twitter.com/okOS1yvLzq

— Novaya Gazeta Europe (@novayagazeta_en) June 24, 2023

Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Βάγκνερ δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More