Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Έργο αισθητικής ανάπλασης υλοποιεί στα καμένα η Alpha Bank

Έργο αισθητικής ανάπλασης του κεντρικού οδικού άξονα της Νότιας Ρόδου που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Gennadi Grand Resort, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας και  Βασίλης Υψηλάντης ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, τουριστικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Το έργο, που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, αφορά τη φύτευση 1700 κυπαρισσιών εκατέρωθεν του δρόμου, σε μήκος περίπου 5 χλμ, από την περιοχή της Γλύστρας, μέχρι το Γεννάδι, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής αλλά και των tour operators για  την βελτίωση της εμπειρίας των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

 «Η Alpha Bank στέκεται αρωγός σε κάθε  προσπάθεια των επιχειρηματιών, των φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον για το νησί. Πιστεύουμε ότι κάθε πρόκληση μπορεί να μετασχηματιστεί σε ευκαιρία. Η Ρόδος μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα μετασχηματισμού, εξελίσσοντας τις τουριστικές  υποδομές και υπηρεσίες της, προστατεύοντας το φυσικό της πλούτο, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την  ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών» τόνιςσε μεταξύ άλλων ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην προσπάθεια του υπουργείου για την  βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προορισμού και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

«Η φωτιά έσβησε αλλά η Ρόδος λάμπει ακόμα. Η θωράκιση του τμήματος του νησιού που επλήγη, από ακραία καιρικά φαινόμενα και  περιβαλλοντικές επιπτώσεις αποτελεί μία εξίσου σοβαρή και προσεγμένη μελέτη ενεργειών και  αποφάσεων. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη θέσει ισχυρά θεμέλια δράσεων και προγραμμάτων για  τον εμπλουτισμό της τουριστικής ταυτότητας» είπε η υπουργός. 

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε: «Στη μεγάλη αγωνία  που βίωσε η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απάντησε με άμεσα αντανακλαστικά για την γρήγορη  επαναφορά της τουριστικής οικονομίας. Όπως σε όλες τις κρίσεις, αναζητήσαμε την ευκαιρία για την  επόμενη μέρα. Σήμερα, το νησί απολαμβάνει μια τουριστική περίοδο που επανέκαμψε εκπληκτικά  γρήγορα χωρίς να υπολείπεται της περσινής χρονιάς ρεκόρ. Σε αυτή την προσπάθεια βρέθηκε δίπλα  μας από την πρώτη στιγμή η Alpha Bank με την οποία μοιραστήκαμε τον ίδιο βηματισμό και την ίδια  επιμονή για να φτάσουμε στα σημερινά ορατά ήδη αποτελέσματα ως προς την αισθητική ανάπλαση  της περιοχής, στο μικρό μέρος που μας επιτρέπεται από την ίδια τη φυσική αναγέννηση».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More