Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Λ. Αυγενάκης- “Δουλεύουμε ενωμένοι, ώστε πολύ γρήγορα να βρει ξανά το βηματισμό της η Ρόδος”

Τις πυρόπληκτες περιοχές της νότιας Ρόδου επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννέτιδης επισκέπτεται τις περιοχές Ασκληπιό, Κιοτάρι, Λάερμα και Απόλλωνα της Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης στο χωριό Απόλλωνα, από όπου αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει συνάντηση του συντονιστικού οργάνου, “η Ρόδος δοκιμάστηκε αλλά δεν το έβαλε κάτω σε συνεργασία με τον Δήμο και την περιφέρεια καθώς επίσης και με τα τοπικά στελέχη και τις υπηρεσίες δουλεύουμε ενωμένοι ώστε πολύ γρήγορα να βρει ξανά το βηματισμό της“.

Υπογράμμισε επίσης πως από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον του για τις δύσκολες μέρες που περνάει το νησί της Ρόδου. «Έτσι λοιπόν μαζί μου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ήδη έχει τα στοιχεία του απολογισμού των ζημιών και με ταχύτατους ρυθμούς που δεν έχουν προηγούμενο ξεκινάμε την διαδικασία των αποζημιώσεων», είπε.

Επίσης αναμένεται στην Ρόδο ο κ. Τριαντόπουλος μέσω της κρατικής αρωγής, ώστε οι αποζημιώσεις να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα για αυτούς που υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, ώστε πολύ σύντομα οι άνθρωποι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα τους προβλήματα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου κ Αντώνης Καμπουράκης ευχαρίστησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Αυγενάκη για την άμεση ανταπόκριση τους στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Ρόδο το ίδιο και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ Βασίλης Υψηλάντης καθώς και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η συνεδρίαση του συντονιστικού

Πριν απο λίγη ώρα ξεκίνησε τη συνεδρίαση του, το συντονιστικό όργανο στην Κοινότητα Απολλώνων της Ρόδου υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More