Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: “Ουδέν μεμπτό” για το σερβίρισμα δια θαλάσσης δηλώνουν ο σερβιτόρος και ο ιδιοκτήτης-Συνεχίζονται οι έρευνες

Τόσο ο σερβιτόρος όσο και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης beach bar στην Ρόδο δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό στην μεταφορά της παραγγελίας επάνω στην ξύλινη πλατφόρμα δια θαλάσσης και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά αυτό αποφέρει και κάποια φιλοδωρήματα στους εργαζομένους.

Η υπόθεση με το beach bar στη Ρόδο και το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο ο σερβιτόρος εμφανίζεται να σερβίρει πελάτες δια θαλάσσης…ουσιαστικά κολυμπώντας ,έχει προκαλέσει από χθες θύελλα αντιδράσεων και σωρεία πολιτικών παρεμβάσεων.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αριστείδης Μιαούλης στο σημείο μετά κι από την εντολή που έδωσε Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης πήγαν ελεγκτές της επιθεώρησης εργασίας, οι οποίοι δεν βρήκαν κάτι το μεμπτό δηλαδή δεν εμπίπτει η συγκεκριμένη διαδικασία εργασίας σε κάποιο νόμο και δεν παραβιάζεται κάποιος νόμος.

Από την πλευρά του το εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Ρόδου και το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων πρόκειται αύριο το πρωί να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα, ώστε να δώσουν κάποια στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει για την συγκεκριμένη υπόθεση και επιπλέον του βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Επιπλέον στην Ρόδο θα κληθεί και το κέντρο πρόληψης επαγγελματικού κινδύνου που εδρεύει στον Πειραιά για έναν συμπληρωματικό έλεγχο στην περιοχή.

Όσον αφορά αν είναι παράνομες οι πλατφόρμες στην θάλασσα μετά και από εντολή του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας θα ξεκινήσει έλεγχος.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι όλα αυτά είναι νόμιμα, ότι πρόκειται για κατασκευές αφαιρούμενες και δεν διαπιστώνεται κάποια παράβαση στους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος και αν διαπιστωνόταν βεβαίως και θα είχαν αφαιρεθεί.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκάλεσε ανάρτηση στα social media η οποία δείχνει σερβιτόρο να σερβίρει κολυμπώντας.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γνωστό beach bar που βρίσκεται στην Καλλιθέα, της Ρόδου. Ο σερβιτόρος μπαίνει με τα ρούχα μέχρι το στήθος μέσα στη θάλασσα προκειμένου να φτάσει τις εξέδρες με τις ξαπλώστρες για να σερβίρει τους πελάτες.

«Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Νωρίτερα στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός  Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης. “Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι” ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός.

Ρεπορτάζ : Αριστείδης Μιαούλης

Διαβάστε ακόμη:

Ρόδος: Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη για τον σερβιτόρο που παραδίδει παραγγελία… κολυμπώντας

Ρόδος: Στον Εισαγγελέα το θέμα με το σερβίρισμα στη θάλασσα -“Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος” δηλώνει ο σερβιτόρος

Παρέμβαση Γεωργιάδη για συνθήκες εργασιακής εκμετάλλευσης σε beach bar της Ρόδου – Σερβίρουν πελάτες μέσα στη θάλασσα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More