Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Στο λιμάνι μεταφέρονται προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες-Σύσκεψη για το πρόβλημα στην Περιφέρεια

Τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα πάρκα της πόλης, στο λιμάνι της Ακαντιάς, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την συμμετοχή του Διοικητή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μανώλη Καζαμία, του Β’ Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Γιώργου Στέργου, του Κεντρικού Λιμενάρχη Ρόδου, Χαράλαμπου Γεωργάτου, του Περιφερειακού διοικητή του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννη Δελή, και  του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Ευστρατίου. Τηλεφωνικά  συμμετείχε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

Αυτές τις μέρες, άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έχουν «καταλάβει», ελλείψει χώρου προσωρινής φιλοξενίας, το πάρκο του Θέρμαι και το πάρκο δίπλα από το Ταχυδρομείο, όπου κοιμούνται σε χαρτόκουτα, στερούνται χώρων υγιεινής και υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η σίτιση τους βασίζεται ουσιαστικά στους εθελοντές. Σήμερα το μεσημέρι έγινε διανομή 200  μερίδων φαγητού από τον Οργανισμό Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου.

 Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, το σχέδιο που τίθεται άμεσα σε εφαρμογή προβλέπει τη μετακίνηση τους στον χώρο αναχώρησης τους στο εμπορικό λιμάνι της Ακαντιάς, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά τους. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα τοποθέτηση σκηνών, με την συνδρομή της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ώστε να τους παρέχεται μια σχετική κάλυψη και προστασία από καιρικά φαινόμενα.

«Δεν επιτρέπεται η πόλη της Ρόδου να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ασχολούμαστε με τη λύση, αδιαφορώντας για αρμοδιότητες και αναζήτηση ευθυνών. Ιδανικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα που βιώνουμε ως χώρα και ως Περιφέρεια, τα τελευταία δέκα χρόνια εντονότερα, δεν υπάρχουν. Σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και προστατεύουμε τον τόπο μας και τους θεσμούς αυτής της χώρας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More