Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόμπινσον: «Μου είπαν να μην παίζω, εγώ τους απάντησα ότι είναι αυτό που θέλω» (video)

 

Ο Αμερικανός άλλοτε σταρ του ΝΒΑ συγκλονίζει με τα λόγια του για τη “μάχη” που δίνει τα τελευταία χρόνια με τη νεφρική ανεπάρκεια και εξηγεί πότε άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα.

Ο Νέιτ Ρόμπινσον, τρεις φορές νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων (2006, 2009, 2010), παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε πως έμαθε για το πρόβλημα υγείας το 2006, όταν ακόμη αγωνιζόταν στους Νιού Γιορκ Νικς.

«Ηταν σοκαριστικό να ξέρω ότι κάποια στιγμή τα νεφρά μου θα με εγκαταλείψουν. Προσπαθούσα να περάσω καλά, όσο έπαιζα. Να ζω και να παίζω. Και να διασκεδάζω όσο έπαιζα στο ΝΒΑ. Να μείνω δυνατός και να προσεύχομαι. Δεν θα το αντάλλαζα ούτε για μία στιγμή» είπε αρχικά ο παλαίμαχος σταρ.

Για το πως ανακάλυψε το πρόβλημα στα νεφρά του:

«Όταν ήμουν στους Νικς, το 2006, ο γιατρός μου βρήκε υψηλή πίεση. Τότε άρχισαν τα νεφρά μου να μην ανταποκρίνονται πλήρως. Μου είπανε να μην παίζω, εγώ τους απάντησα ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω και είπα να μην τσεκάρουν την πίεσή μου. Είχα μπει για δύο ημέρες στο νοσοκομείο, δεν αισθανόμουν καλά. Ήταν άλλα ένα εμπόδιο στη ζωή, δεν θα το άφηνα να με περιορίζει».

Για τη συνέχεια της ζωής του:

«Διάλεξα την ευτυχία, να είμαι χαρούμενος. Έχουμε μία ζωή και πρέπει να περνάμε καλά. Ακόμη αισθάνομαι ότι είμαι 21 ετών. Τα παιδιά μου, μου θυμίζουν ότι μεγαλώνω. Η συμβουλή που δίνω στον κόσμο είναι να είναι όσο πιο σκληροί μπορούν, μπροστά στις δυσκολίες. Πάντα ήμουν ο τύπος πίσω στη γραμμή, που προσπαθούσα να πάω μπροστά. Θα το κερδίσω, αλλά δεν μπορώ να το κάνω χωρίς τη βοήθεια της οικογένειάς μου».//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More