Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Ενημερωτικές συναντήσεις για τον καρκίνο του μαστού

Τρεις ενημερωτικές εσπερίδες με θέμα: «Μια μέρα… χωρίς καρκίνο του μαστού», θα πραγματοποιηθούν στην Σάμο, στο Πυθαγόρειο και το Καρλόβασι. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σάμου, η οποία απεύθυνε πρόσκληση προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Σάμου, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του νησιού.

Συγκεκριμένα οι εσπερίδες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου, την Τρίτη  19 Ιουλίου στις 19:30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου και την Τετάρτη  20 Ιουλίου στις 19.00, στην αίθουσα του Δημαρχείου Καρλοβάσου .

Τα θέματα των ομιλιών είναι:

«ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: Πρόληψη-διάγνωση-θεραπεία στο πιο μεγάλο πρόβλημα υγείας των γυναικών σήμερα», Κατσούλης Ιωάννης, Γυναικολόγος

«Ξεπερνώντας την αντίσταση να εξεταστώ…», Μιχαηλίδης Ισαάκ, Ψυχίατρος

«Η εμπειρία μου με τον καρκίνο», Αγγελική Χατζημανώλη, ΠΕ Νοσηλεύτρια Σάμου MSc, Survivor Καρκίνου του μαστού.

Εξάλλου από την ελληνική  Αντικαρκινική Εταιρία με την υποστήριξη της Νοσηλευτική Υπηρεσίας Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Σάμου για τρεις συνεχόμενες ημέρες η Κινητή Μονάδα μαστογράφου θα πραγματοποιεί μαστογραφίες.

Την πρώτη ημέρα Τρίτη 26 Ιουλίου, η Μονάδα θα βρίσκεται στην Πλατεία Πυθαγόρα, την Τετάρτη 27 Ιουλίου στην Πλατεία Ειρήνης στο Πυθαγόρειο και την Πέμπτη 27 Ιουλίου στην Πλατεία Καρλοβάσου, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2273353451 Από Δευτέρα 18/7 ως Παρασκευή 22/7/2022 ώρες 10.00π.μ.-13.00μμ

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Σάμου μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας -ΚΕΠ Υγείας – Κέντρου Κοινότητας, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής του ερυθροσταυρικού έργου προς όφελος των ευάλωτων ομάδων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More