Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Ζητούν επαναπροκήρυξη θέσης δικαστικού υπαλλήλου στο ειρηνοδικείο Καρλοβάσου

Την επαναπροκήρυξη θέσης Δικαστικού Υπαλλήλου στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου ζητά ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα με επιστολή τους προς το αρμόδιο υπουργείο επανέρχονται στο θέμα καθώς πληροφορήθηκαν από το Σύλλογο δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας ότι το αίτημα για την έκδοση προκήρυξης του Ιανουαρίου του 2022 προκειμένου να πληρωθούν τριάντα κενές οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, μια εκ των οποίων αφορούσε το Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου, ανακλήθηκε από το Υπουργείο εν όψει της ίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Σάμου σημειώνουν ότι η πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης, επικαιροποιήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης και των συνεπειών της, στην οποία προστέθηκαν και οι επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού των 6,7 ρίχτερ της 30ης Οκτωβρίου του 2020, επιπτώσεις που είναι ακόμα ορατές στην πόλη του Καρλοβάσου και στην ευρύτερη περιοχή.

«Αντιλαμβανόμαστε μεν την δυσκολία της κάλυψης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, λόγω του σχεδιασμού του Υπουργείου για την πρόσληψη προσωπικού μέσω της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων. Όμως η αναγκαιότητα άμεσης πλήρωσης των οργανικών θέσεων είναι επιτακτική για όλες τις Δικαστικές υπηρεσίες που αναφέρονταν η ανακληθείσα προκήρυξη, μεταξύ των οποίων και του Ειρηνοδικείου Καρλοβάσου. Γι αυτό ζητάμε την κάλυψη των τριάντα (30) αυτών θέσεων ως είχαν στην ανακληθείσα προκήρυξη, κατά άμεση προτεραιότητα είτε από την υπό ίδρυση Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων είτε με τυχούσα νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, αφού η ενδεχόμενη προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα καθυστερούσε τον δρομολογημένο σχεδιασμό για την λειτουργία της εν λόγω σχολής» συμπληρώνουν στην επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More