Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Η βράβευση της πιο όμορφης βιτρίνας των εορτών τόνωσε την αγορά

Αυξημένη παρουσιάζεται μέχρι στιγμής η κίνηση στην αγορά της Σάμου. Οι επιχειρηματίες έχουν δώσει ένα διαφορετικό τόνο φέτος στην αγορά ύστερα και από την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου αλλά και των Εμπορικών Συλλόγων που αποφάσισαν τις φετινές γιορτές να επιβραβεύσουν τους καταναλωτές που προτιμούν να τονώσουν τις τοπικές επιχειρήσεις του νομού, αλλά και των καταστημάτων για τον στολιμσό της βιτρίνας τους.

Σκεφτήκαμε από την πλευρά μας ότι θα έπρεπε να πάρουμε κάποια μέτρα ώστε οι καταναλωτές να αφήσουν τουλάχιστον για τις γιορτές τις αγορές μέσω διαδικτύου και να τονώσουν την τοπική αγορά και έτσι στηρίζουμε άλλη μία δράση του Επιμελητηρίου που είναι ο διαγωνισμός βιτρίνας με θέμα:«Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…», δήλωσε στην ΕΡΤ 3 και την εκπομπή “Περίμετρος” ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος κυριαζής.

Ο διαγωνισμός για την καλύτερη βιτρίνα των εορτών

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Ελπίδας Χατζηελευθεριάδη στο Πυθαγόρειο που εδώ και 15 χρόνια στολίζει τις βιτρίνες της πέντε φορές τον χρόνο και με διαφορετικές θεματικές ανάλογα με την εποχή και τις εορτές.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού καλούνται οι επαγγελματίες των εμπορικών καταστημάτων της πόλης της Σάμου, του Καρλοβάσου, Πυθαγορείου, να στολίσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, να αυτοσχεδιάσουν, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη τους, με το δικό τους προσωπικό γούστο. Σε πολλές βιτρίνες έχουν στηθεί ολόκληρα χωριά, άλλες με πολλά στολίδια και παιχνίδια για τα παιδιά και άλλες έχουν μετατραπεί σε ένα στολισμένο γιορτινό χριστουγεννιάτικο σπίτι.

Μέσω του διαγωνισμού, θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες στολισμένες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, εμπορικών καταστημάτων των τριών πόλεων, στις οποίες θα απονεμηθούν βραβεία. Η κριτική επιτροπή είναι τριμελής, και αποτελείται από ένα μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, ένα εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου της κάθε πόλης και έναν πολίτη.

Η επιβράβευση των καταναλωτών

Ακόμη με κάθε απόδειξη αγορών κατά τη διάρκεια των γιορτών από 15 ως 30 Δεκεμβρίου αξίας 50- 100 Ευρώ, στους καταναλωτές θα δοθεί δώρο μια φιάλη κρασί Σάμου, και από 100 ευρώ και άνω θα δοθεί δώρο μια βασιλόπιτα ή ένα τσουρέκι. Γίνονται δεκτές οι αποδείξεις από τα καταστήματα του νησιού σε είδη ρουχισμού, υπόδησης, ηλεκτρονικών συσκευών, παιχνιδιών, καλλυντικών. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από καταστήματα διατροφής, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι καταναλωτές θα παραλάβουν τα δώρα τους προσκομίζοντας την απόδειξη τους στο χώρο διανομής του Επιμελητηρίου που θα βρίσκεται στην πλατεία Πυθαγόρα το Σάββατο 30 & την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More