Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Οι εκπαιδευτικοί της Σάμου ζητούν μονιμοποίηση συναδέλφων τους

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί τους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι στη ΔΙΠΕ Σάμου για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων τους.

Οι εκπαιδευτικοί της Σάμου αντιδρούν στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους τους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

« Η φράση «..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση τους.

Τέλος τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών χαρακτηρίζοντας «προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους τους το καθεστώς της νέας ομηρίας όταν «έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες» ζητούν να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More