Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Ο Σεπτέμβριος άγγιξε πληρότητες που θύμισαν Αύγουστο

Αυξημένη καταγράφεται η φετινή τουριστική κίνηση χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί τα ακριβή στοιχεία των αφίξεων τουριστών μέσω πτήσεων τσάρτερ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνο Βαλή, οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει αυτές του 2019, η αύξηση ήταν κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ από την Γερμανία υπήρξε μείωση.

Αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα που υπήρξε με την μία επιπλέον πτήση καθημερινά από Αθήνα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που μείωσαν τις τιμές των εισιτηρίων κάτι που εξυπηρέτησε όπως τόνισε και τους κατοίκους του νησιού που ταξίδεψαν. Ο κ. Βαλής ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρη πλέον η εικόνα στο τι χρειάζεται να γίνει, ώστε να ταξιδέψουν περισσότεροι στην Σάμο εστιάζοντας στην ανάγκη δημιουργίας νέων ξενοδοχείων ή βελτίωσης των υφιστάμενων.

Συμπλήρωσε ότι, ο καλός καιρός ευνόησε την επιμήκυνση της σεζόν με τον Σεπτέμβριο να βρίσκει τα ξενοδοχεία με πληρότητα έως 93%. Αυτό δήλωσε είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε του χρόνου να υπάρξουν περισσότερα τσάρτερ τον Οκτώβριο.

Τέλος ο κ. Βαλής ανέφερε ότι, τα στοιχεία για το καλοκαίρι του 2024 είναι θετικά και επισήμανε ότι από τον επόμενο μήνα θα πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι επαφές και με τις νέες δημοτικές αρχές, ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τον σχεδιασμό του νέου χωροταξικού που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη δημιουργία νέων τουριστικών καταλυμάτων αλλά και ο σχεδιασμός για την στοχευμένη διάθεση του ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης που θα διαχειριστεί για τους δήμους της Σάμου ο ΕΟΤ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More