Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Περισσότεροι οι εισακτέοι από τις διαθέσιμες θέσεις στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Υπερκαλήφθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα το Καρλόβασι της Σάμου όπως προέκυψε μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων 2023.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής και Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων είχαν περισσότερους εισακτέους από τις διαθέσιμες κενές θέσεις για τους πρωτοετείς, ενώ το τμήμα Μαθηματικών είχε μεγαλύτερη προσέλευση φοιτητών σε σχέση με πέρυσι, καλύπτοντας το 41% των διαθέσιμων θέσεων.

Σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση των περισσοτέρων φοιτητών έπαιξαν οι υποτροφίες, που δίνονται στους τρεις πρώτους των σχολών, τα τελευταία δύο χρόνια, ένα κίνητρο που δόθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Σάμου και την υποστήριξη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας η οποία έχει ζητήσει επιπλέον να συμπεριληφθεί το τμήμα των Μαθηματικών στο 4ο Επιστημονικό πεδίο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τμήμα όπως έγινε με το τμήμα της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ζήτηση τώρα ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2023-24 από τους φοιτητές είναι αυξημένη και για το λόγο αυτό ο Δήμος Δυτικής Σάμου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν τα στοιχεία τους και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους ώστε να προβεί στην δημιουργία καταλόγου ενοικιαζόμενων κατοικιών προς εξυπηρέτηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22733.50871 και να αποστέλλουν τα στοιχεία τους για το είδος της κατοικίας, την περιοχή και το τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων έχει 250 νέους και νέες εισακτέους του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More