Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Σκόρπισε χαμόγελα η εγγραφή πολλών νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Με την εγγραφή πολλών νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και την συλλογή 37 μονάδων αίματος ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείο Σάμου.

Αφορμή για την δράση ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δότη μυελού των οστών. Την ημέρα εκείνη δημιουργήθηκαν τράπεζες αίματος δύο νεοσύστατων συλλόγων, του ΕυΠο, (φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Ν. Σάμου) και της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε Σάμου.

Η ανταπόκριση του κόσμου για άλλη μία φορά σύμφωνα με τη διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας, Βάσω Ευστρατίου, ήταν συγκινητική, ενώ η συνεργασία με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από το 2016 έχει αποφέρει καρπούς αφού περισσότεροι από 3100 άνθρωποι του νησιού έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του νοσηλευτικού ιδρύματος και έγιναν εθελοντές δότες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η κ. Ευστρατίου στο γεγονός ότι παρά την μικρή πιθανότητα να είναι κάποιος συμβατός δότης μυελού των οστών στην Σάμο έχουν ήδη βρεθεί 11 συμβατοί δότες ενώ 4 από αυτούς έχουν ήδη χαρίσει ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ σε συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More