Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Στην τελική ευθεία για τον εορτασμό της αποκριάς

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Καρλόβασι της Σάμου για την μεγάλη παρέλαση του Καρνάβαλου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών και πολλών αρμάτων.

Φέτος, η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Γοργύρας και θα καταλήξει στο πάρκινγκ στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να γίνει εκεί ένα πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου την Παρασκευή θα προηγηθεί γιορτή Καρναβαλιστών με παραδοσιακό γλέντι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου καλεί τον κόσμο να φορέσει την μάσκα του και το πιο όμορφο χαμόγελο και να διασκεδάσουν σε ρυθμούς καρναβαλιού. Θα υπάρχει μουσική και άφθονο κρασί από την ΕΟΣ Σάμου που γιορτάζει τα 90 χρόνια της. Την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, στους Σπαθαραίους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής θα αναβιώσει το αποκριάτικο έθιμο του Καδή, που θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου. Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να παρευρεθούν για να ξεφαντώσουν με σατιρικά σκετς, επίκαιρες δίκες και πολλές εκπλήξεις.

Τέλος, την ίδια ημέρα στον Μαραθόκαμπο ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Φίλων Μαραθοκάμπου θα αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο «Τα Φραντζόλια» με εκατοντάδες πολίτες με αυτοσχέδιες στολές να τριγυρίζουν στις γειτονιές του χωριού και να καταλήγουν στην αίθουσα του Συλλόγου για να γλεντήσουν μέχρι το βράδυ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More