Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Φορείς και αυτοδιοίκηση καλούν σε κινητοποίηση στο λιμάνι Mαλαγαρίου για τον αδικοχαμένο Αντώνη

Σε κινητοποίηση στο λιμάνι του Μαλαγαρίου καλεί όλους τους Σαμιώτες το Εργατικό Κέντρο Σάμου, στις 2:30 τα μεσάνυχτα -ώρα άφιξης του πλοίου Blue Horizon- για τον άδικο χαμό του 36χρονου Αντώνη.

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου δηλώνουν το αποτροπιασμό τους για το για τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν προχτές το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, με τον 36χρονο που ρίχτηκε από κάποιους ναυτικούς του συγκεκριμένου πλοίου στη θάλασσα και τον άφησαν να πνιγεί στις δίνες της προπέλας.

Ζητούν το έγκλημα στον Πειραιά να ερευνηθεί σε βάθος και να αποδοθούν οι ευθύνες. «Καμία δικαιολογία, κανένα άλλοθι, κανένα «νομικό – τεχνικό» εφεύρημα δεν μπορεί να σκεπάσει την απανθρωπιά αυτής της δολοφονικής ενέργειας και τους αυτουργούς της. Όχι μόνο εκείνους που πέταξαν τον άτυχο νέο στο αφρισμένο νερό, εμποδίζοντάς τον με ζήλο να ανέβει στο πλοίο, αλλά και το μεγάλο αφεντικό, την ακτοπλοϊκή εταιρεία, που δεν έκανε τίποτα για να τον σώσει από βέβαιο πνιγμό, συνέχισε το δρομολόγιο σαν να μη συμβαίνει τίποτα και στη συνέχεια προσπάθησε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της», αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, ενώ στο κάλεσμα έχει ανταποκριθεί και η δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος του Συνδυασμού Νέα Προοπτική, Πάρης Παπαγεωργίου, στο λιμάνι της Σάμου, όπου στις 3 τα ξημερώματα θα καταπλεύσει το Blue Horizon.

Τάσσονται κατά της απόφασης να ναυλωθεί το συγκεκριμένο πλοίο στην γραμμή της Σάμου, μετά το φρικτό θάνατο του Αντώνη, που σπρώχτηκε από τον καταπέλτη από κάποιους ναυτικούς του. Η διαμαρτυρία -όπως αναφέρουν- γίνεται όχι για να καταδικάσουν το καράβι, ούτε για να ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες, ούτε καν για να κατηγορήσουν τους ανθρώπους, που εργάζονται σ’ αυτό, υπό δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χαμηλά αμειβόμενοι. Αλλά, για να διακηρύξουν τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Και να τιμήσει την μνήμη του Αντώνη! Ο κ. Παπαγεωργίου συγκεκριμένα αναφέρει, ότι η παράταξη του δεν δαιμονοποιεί το καράβι για τον φρικαλέο θάνατο του Αντώνη. «Το πλοίο αποσύρθηκε από την γραμμή για συμβολικούς λόγους. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο μπήκε στην γραμμή για την Σάμο, ένα νησί που έχει θρηνήσει τόσα θύματα από ναυάγια. Θεωρούμε την κίνηση ατυχή και την απόφαση έλλειψη σεβασμού στον τόπο μας! Η παράταξή μας απαιτεί και θα δώσει αγώνες για αξιόπιστα και ασφαλή πλοία. Κυρίως για πλοία που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Ο πνιγμός του Αντώνη, που συνιστά βέβαια μια δολοφονία χωρίς προηγούμενο, έχει πάρει την δικαστική οδό και έχουμε απόλυτα εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Θεωρούμε, ότι το πρώτο που θα πρέπει να διαθέτει όποιος ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Επίσης, οφείλουμε έντιμα και ξεκάθαρα να δηλώσουμε, ότι οι κανόνες και η ηθική της ναυτοσύνης σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούνται από όσους με εγκληματικό τρόπο προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Στο νησί μας η ναυτοσύνη υπήρξε πάντα σημαντική και πάντα ακολούθησε αυτούς τους κανόνες ηθικής», τονίζει με έμφαση του στην σχετική ανάρτηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More