Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Ψήφισμα για να μην καταργηθεί το ειρηνοδικείο Καρλοβάσου και Πλωμαρίου

Ομόφωνα ψηφίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου η πρόταση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Ιωάννη Καλτάκη που αφορούσε στην έκδοση ψηφίσματος με θέμα τη μη κατάργηση των Ειρηνοδικείων Πλωμαρίου Λέσβου και Καρλοβάσου Σάμου.
Ο κ. Καλτάκης στην εισήγηση του ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο:«Γίνεται μια προσπάθεια την οποία και κατανοώ μέχρι ενός σημείου από την Κυβέρνηση για τα ειρηνοδικεία προκειμένου να πάρει χρήματα το ελληνικό κράτος από την Παγκόσμια Τράπεζα και να φτιάξει δικαστικά μέγαρα στην Αθήνα και στον Πειραιά και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αναγκάζεται να προβεί σε μια αναδιάρθρωση του δικαστικού κλάδου. Προτείνουμε την έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την μη κατάργηση των Ειρηνοδικείων από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της νησιωτικότητας καθώς αυτά συμβάλλουν στην διευκόλυνση των κατοίκων στην πρόσβαση τους στη δικαιοσύνη και είναι απαραίτητα για το κοινωνικό σύνολο των περιοχών που εκπροσωπούν».

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα είχε υπάρξει συνάντηση του Βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τον πρώτο ότι δε θα υπάρξει καμία μεταβολή για τον νομό Σάμου, ενώ θα υπάρξει αναβάθμιση για το Ειρηνοδικείο Ικαρίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More