Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρβια: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοπική ενίσχυση της Υψηλής Γέφυρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η τοπική ενίσχυση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και η εφαρμογή της αμφίπλευρης εσωτερικής και εξωτερικής προέντασης του άκρου του 6ου προβόλου (Μ6.2) του φορέα της γέφυρας, όπως προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη ενίσχυσης και οι δοκιμαστικές φορτίσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Μηχανικό, Χάρη  Βαρδάκα, με βάση τα παραπάνω, οι αρμόδιοι Μηχανικοί προτείνουν να  επιτραπεί ξανά η διέλευση φορτηγών οχημάτων συνολικού βάρους  έως 40 τόνων με την προσωρινή  παραμονή των φωτεινών σηματοδοτών στις προσβάσεις της γέφυρας για την εκ περιτροπής διέλευση ανά κατεύθυνση.  

Σήμερα, Δευτέρα, θα διεξαχθεί δοκιμαστική φόρτιση παρόμοια με αυτή που διενεργήθηκε στο άκρο του 6ου προβόλου Μ6.2, και στα άκρα του 4ου (Μ4.2) και 5ου (Μ5.2) προβόλων και για να επαληθευθεί πειραματικώς η σημερινή διαθέσιμη δομική επάρκεια τους και η απομένουσα φέρουσα ικανότητα τους σε φορτία κυκλοφορίας, με στόχο να καταστεί δυνατή η κίνηση χωρίς  φανάρια  και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Αμέσως μετά  θα ορισθούν οι  νέοι όροι κυκλοφορίας Θα ακολουθήσει το συντομότερο η μεγάλη μελέτη συντήρησης, ελέγχων, επισκευής και ενίσχυσης (όπου χρειαστεί)  όλου του φορέα της γέφυρας. 

Την περασμένη Παρασκευή 6-10-2023 εστάλη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η σχετική Τεχνική Έκθεση από τον Διδάκτορα  Πολιτικό Μηχανικό Παναγιώτη Πανέτσο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Κατάκαλο.

Λόγω των δοκιμαστικών φορτώσεων σε όλους τους προβόλους της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων σήμερα από τις 09:00 έως τις 14:00, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Μετά τις 14:00, θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα, εκτός και πάλι για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More