Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέριφος: Παραίτηση Ιατρού από το ΠΠΙ και επιστολή του στον Υπ. Υγείας

Την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου περιγράφει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη ο  γενικός οικογενειακός γιατρός και επιμελητής Α’ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου ιατρός Αθανάσιος Κοντάρης υποβάλλοντας ταυτόχρονα τη παραίτηση του από το ΕΣΥ.

‘’Οι υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται στα νησιά είναι επισφαλείς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες” αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Κοντάρης, υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να οργανώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα λόγω της υποστελέχωσης και του γεγονότος ότι εκτελεί χρέη επειγοντολόγου.

Όπως εξηγεί , “ορίστηκε προσωπικός γιατρός δίχως να ερωτηθεί ο ίδιος ενώ το υπουργείο Υγείας δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του τη νησιωτικότητα και τη σημαντικότητα των Κυκλάδων. Δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό κίνητρο για ιατρούς-επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν σε δυσπρόσιτες και προβληματικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες” επισημαίνει ο κ Κοντάρης ο οποίος επέστρεψε το 2018 από τη Σουηδία για να υπηρετήσει στο ΕΣΥ.

Ο Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Επιμελητής Α’ του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου κάνει λόγο για  «Τέλος εποχής» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με βαριά καρδιά ,σχεδόν αναγκασμένος (αγανακτισμένος), αλλά παράλληλα και με ένα αίσθημα ανακούφισης παραιτείται από το ΕΣΥ

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More