Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρμπος για τουρκικές εκλογές: Κρίσιμο τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι του τρίτου διεκδικητή Ογκάν αν πάμε σε β’ γύρο

Αν πάμε σε δεύτερο γύρο τουρκικών εκλογών, το κρίσιμο είναι «πέρα από το τελικό αποτέλεσμα που μένει να το δούμε – δεν έχει [σημασία] τόσο το πρώτος, δεύτερος, μάλλον θα είναι οριακές οι διαφορές – με όρους εκλογικής συμπεριφοράς τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι του τρίτου διεκδικητή, του Ογκάν. Δηλαδή με αυτό το ποσοστό που κρατάει, πάνω από 5%, προς τα πού αν θέλετε θα πάνε [οι ψηφοφόροι]. Νομίζω αυτό θα κρίνει πολλά», δήλωσε στο ΕΡΤ News ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρης Σέρμπος.

Ο κ. Σέρμπος εκφράζει επίσης την άποψη πως ο παράγοντας της οικονομίας δεν έχει την ίδια ιεράρχηση και προτεραιοποίηση στην Τουρκία που έχει σε μια τυπική χώρα της Δύσης.

«Πώς προσπάθησε αυτό να το αντιμετωπίσει η αντιπολίτευση; Με τα συνεχή ανοίγματα Κιλιτσντάρογλου με μια συμπεριληπτική πλατφόρμα περισσότερο φιλελεύθερη, περισσότερο σύγχρονη, «μην με φοβάστε, δώστε μου μια ευκαιρία, ναι είμαι Αλεβιτης, αλλά μπορούμε όλοι μαζί να πάμε να σταματήσουμε κλπ κλπ.». Όσο πιο πολλούς παίρνεις τόσο πιο κοντά φτάνεις στο στόχο σου. Όσο δεν καταφέρεις να πείσεις αυτό το κρίσιμο κομμάτι, τόσο απομακρύνεσαι από το θώκο της προεδρίας», επισημαίνει ο κ. Σέρμπος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More