Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Δυνατό μπουρίνι σάρωσε τον Νομό- Ξεχείλωσαν φρεάτια, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική (video)

Ξαφνικό μπουρίνι “χτύπησε” το απόγευμα την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

βίντεο από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Σωτήρη Κοτσαμπά

Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, σε κάποιος περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση, δημιούργησε πολλά προβλήματα με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, πλημμυρισμένα υπόγεια και πεσμένα από δένδρα κλαδιά στους δρόμους. Σύμφωνα με την πυροσβεστική τα συμβάντα είναι διαχειρίσημα.

Στην πόλη των Σερρών δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα με υπερχείλιση στο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Βενιζέλου, Πόντου και στην Περιμετρική.

Προβλήματα με πεσμένα δένδρα δημιουργήθηκαν στον Δήμο Βισαλτίας, κυρίως στο δρόμο Νικόκλειας-Αγίας Παρασκευής, όπου υπήρξε άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας του Δήμου ενώ πεσμένα δένδρα υπάρχουν και στον παλιό δρόμο που ενώνει το Στρυμονικό με το Καλόκαστρο.  

Στον Δήμο Ηράκλειας, στο Βαμβακόφυτο η πτώση δένδρου στην πλατεία δημιούργησε βραχυκύκλωμα και διακοπή ρεύματος στο χωριό.

Στη Μεσοκώμη του Δήμου Εμμανουήλ Παπά πήρε φωτιά μια φωλιά πελαργών σε στύλο της ΔΕΗ αλλά ήταν άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής.   

H έντονη χαλαζόπτωση δημιούργησε ζημιές σε καλλιέργειες με καλαμπόκια, ντομάτα, καρπούζια και βαμβάκια στην Άνω Καμήλα του Δήμου Σερρών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More