Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Εγκαίνια έκθεσης “Σήκω ψυχή μου”-Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22

Εικόνες από τη ζωή στη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, την Ανατολική Ρωμυλία πριν από το 1922, από τη Μικρασιατική καταστροφή και από την εγκατάσταση στην μητέρα πατρίδα, με συνοδεία μουσικής, εκτίθενται από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο αρχαιολογικό μουσείο Σερρών στο Μπεζεστένι.

Η πόλη των Σερρών , με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των προσφύγων του ’22, αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στη διαδρομή της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ» ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ 22 ανά την Ελλάδα.

 Στην Έκθεση  αποτυπώνονται οι ήχοι, τα βιώματα, η εμπειρία και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν την Μικρασιατική καταστροφή και κατάφεραν να μείνουν όρθιοι την επόμενη ημέρα και να συμβάλλουν στο «χτίσιμο» της νέας Ελλάδας.  

Η έκθεση φιλοξενείται στις Σέρρες από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και το Λύκειον των Ελληνίδων Σερρών που φέτος συμπληρώνει 66 χρόνια ζωής και η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της πόλης των Σερρών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σήμερα παρουσία πλήθος κόσμου.

Οι Σερραίοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται στην έκθεση στο αρχαιολογικό μουσείο Σερρών στο Μπεζεστένι μέχρι της 10 Φεβρουαρίου του 2024. 

Ωράριο: 08:30 – 15:30, εκτός Τρίτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More