Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Μάγεψε τους Σερραίους ο Στ. Κριμιζής- “Αξιοκρατία και αριστεία ο δρόμος για την κορυφή”

Στο μαγικό κόσμο του σύμπαντος και των αστεριών ταξίδεψαν δεκάδες μαθητές στις Σέρρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά τον διακεκριμένο επιστήμονα, Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών και πρωτοπόρο ερευνητή στα σπουδαιότερα παγκοσμίως Διαστημικά Προγράμματα, Σταμάτιο Κριμιζή, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης: «∆ιαστημικές Αποστολές: Απόκτηση γνώσης σε αχαρτογράφητα νερά». που διοργάνωσαν το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο Δήμος Σερρών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Ο κορυφαίος Έλληνας αστροφυσικός για δύο ώρες καθήλωσε με την ομιλία του το κοινό που αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της πόλης σε μια παρουσία που έγινε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών («ΑΣΤΕΡΙΑ»).

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών ενώ στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

«Είναι τιμή μας που είστε εδώ δίπλα μας κι εύχομαι Ο Θεός να σας δίνει χρόνια και καθαρότητα του μυαλού του πνεύματος. Τα άλλα τα έχετε καταφέρει μόνος σας με την ομάδας σας κι εύχομαι να συνεχίσετε έτσι» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος απευθυνόμενος προς τον υψηλό καλεσμένο τον οποίο καλωσόρισε στο Νομό Σερρών ζητώντας τον να ξαναέρθει στις Σέρρες για να γνωρίσει τις ομορφιές της και την ιστορία της όπως την Κερκίνη και το Ρούπελ. «Για μένα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να επικοινωνώ με τα νέα παιδιά» είπε ο κ. Κριμιζής ευχαριστώντας όλους για τη φιλοξενία ενώ υπογράμμισε «από τον καιρό που ήρθα στην Ακαδημία το 2005 αποφάσισα ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να προσφέρω κάτι στην πατρίδα μου ήταν να επικοινωνώ με τα παιδιά και να τους δίνω ελπίδα και παράδειγμα για έναν προορισμό και μια φιλοσοφία ζωής που με δουλειά και αριστεία και ήθος θα μπορέσουν να φτάσουν όπου τα όνειρα τους».

Ο κορυφαίος αστροφυσικός μίλησε και για τις Σέρρες αλλά και την αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στην οποία φιλοξενήθηκε η συνέντευξη τύπου. «Ήταν μεγάλη μου χαρά που είδα σήμερα από κοντά την πόλη, με την ξενάγηση που μου έκανε ο κ. Παπαχρήστου, κι έμαθα ιστορία για τη χώρα. Βέβαια, σε αυτήν την αίθουσα, στην οποία βρισκόμαστε, πώς να μην νιώθει κάποιος δέος μπροστά στον Εθνάρχη που έκανε τόσα πολλά για να προωθήσει τη χώρα μας εκεί που πρέπει και είχε το θάρρος και το όραμα για το που πρέπει να βρίσκεται η Ελλάδα. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε αλλά με την αξιοκρατία και την αριστεία, πιστεύω ότι είναι ένας δρόμος για την κοινωνία. Πολλές φορές δεν ακούω τις λέξεις αυτές στη χώρα μας και αυτό με απογοητεύει γιατί αυτές είναι οι αρχές που χρησιμοποιούν οι χώρες τις οποίες προσπαθούμε να μιμηθούμε και να φτάσουμε. Αν εμείς οι ίδιοι οι οποίοι έχουμε την παράδοση της αξιοκρατίας, το  Αιέν αριστεύειν, από τον Όμηρο και δεν το χρησιμοποιούμε είναι μεγάλο κακό αυτό σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν» είπε ο κ. Κριμιζής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More