Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: “Μαθητών επιχειρείν” από το Επιμελητήριο

Η νεανική εφευρετικότητα, η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα θα βρεθούν για ακόμη μία χρονιά στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Μαθητών Επιχειρείν». 

Η καθιερωμένη πλέον γιορτή νεανικής επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου από το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Σερρών.

Μπροστά από το κτίριο του Επιμελητηρίου Σερρών μαθητές και μαθήτριες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού θα παρουσιάσουν εικονικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή, ώστε να αναδειχθούν οι πιο οργανωμένες και πρωτότυπες. Το “Μαθητών Επιχειρείν” διοργανώνεται από το 2015 και αποτελεί έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας.

«Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και σημαντική διοργάνωση, καθώς οι μαθητές από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης συμμετέχουν με πολλή μεγάλη αγάπη και ζήλο και παρουσιάζουν κάθε χρόνο πραγματικά αξιοθαύμαστες επιχειρηματικές ιδέες.  Μιλούμε λοιπόν για έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, όπου τα σχολεία που συμμετέχουν θα μας παρουσιάσουν και φέτος τις επιχειρηματικές τους προτάσεις. Είμαι μια μοναδική εκδήλωση, καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει σε θέματα επιχειρηματικότητας και τα παιδιά αντιλαμβάνονται πώς είναι να γεννιέται μια επιχειρηματική ιδέα και ποια στάδια πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι την επιτυχή της υλοποίηση» τόνισε, σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, ενώ ευχαρίστησε τους δύο διευθυντές Εκπαίδευσης και όλους τους εκπαιδευτικούς για την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία, καθώς και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν και φέτος στην εκδήλωση. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα παιδιά θα εντυπωσιάσουν για ακόμη μία φορά, με τις εικονικές επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν.

Ο διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Σερρών Δημήτρης Σωτηριάδης τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που έχει καταστεί ένας επιτυχημένος θεσμός. Επισήμανε πως μέσα από το Μαθητών Επιχειρείν τα παιδιά αναπτύσσουν επιχειρηματική κουλτούρα και τόνισε πως και φέτος τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν με πολύ ωραίες επιχειρηματικές ιδέες.

Ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης συνεχάρη το Επιμελητήριο για την εξαιρετική πρωτοβουλία και επισήμανε τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές από τη διοργάνωση. Εξοικειώνονται με την επιχειρηματικότητα και μαθαίνουν τι σημαίνει να εκμεταλλεύεσαι ευκαιρίες, να αναλαμβάνεις ρίσκο και να προβλέπεις κινδύνους. Επιπλέον, εξέφρασε τη χαρά του που μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν είναι για ακόμη μία χρονιά και τα δύο Ειδικά Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης, Σερρών και Σιδηροκάστρου.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών ευχαρίστησε θερμά τις σερραϊκές επιχειρήσεις που στηρίζουν χορηγικά την εκδήλωση, προσφέροντας δώρα για τους νικητές του διαγωνισμού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More