Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Μεγάλες οι ανάγκες για αίμα – S0S από την Διευθύντρια του Νοσοκομείου

Έκκληση σε όσους Σερραίους μπορούν να δώσουν αίμα, να σπεύσουν, έκανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών, Κατερίνα Τσιούρα, επισημαίνοντας πως οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες και η προσέλευση των αιμοδοτών δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσανε.

«Σε μια πόλη 70.000 κατοίκων και σε ένα Νομό περίπου 200.000 κατοίκων όπως είναι ο Ν. Σερρών, έχουμε 5.000 περίπου αιμοδότες, αριθμός μικρός για τις ανάγκες μας που είναι πολύ μεγάλες», είπε η κ. Τσιούρα σημειώνοντας πως κινητή μονάδα αιμοδοσίας επισκέπτεται και τα πιο απομακρυσμένα χωριά προκειμένου να διευκολύνει όσους θέλουν να δώσουν αίμα και παράλληλα γίνονται αιμοδοσίες με συλλόγους , φορείς, το ΤΕΦΦΑ, το ΔΙΠΑΕ κ.α.
Το ελπιδοφόρο είναι πως νεότεροι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι και προσέρχονται αλλά όπως ισχύει για όλους συνήθως αμελούν την επανάληψη της αιμοδοσίας.

Στο Νοσοκομείο Σερρών – σύμφωνα με την κ. Τσιούρα- χρειάζονται τουλάχιστον 60 φιάλες την ημέρα (σταθερά περιστατικά, ανάγκες για παιδιά, χειρουργεία, επείγοντα περιστατικά), αριθμός που δεν είναι ανάλογος με τις φιάλες που συγκεντρώνονται από την καθημερινή προσέλευση των αιμοδοτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More