Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με απόλυτη επιτυχία η άσκηση εκκένωσης σχολείων

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού στην περιοχή πραγματοποιήθηκε άσκηση στο Σχολικό Συγκρότημα του 8ου και 25ου Δημοτικών σχολείου Σερρών, στα δύο νηπιαγωγεία που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και στα διπλανά κτίρια των διευθύνσεων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ο «σεισμός» εκδηλώθηκε στις 11:30, τα παιδιά προφυλάχτηκαν κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια με τη συνοδεία των δασκάλων τους και των εθελοντών βγήκαν στην αυλή του σχολείου.

Ακολούθησε βραχυκύκλωμα και κατάρρευση των τηλεπικοινωνιών. Με ασυρμάτους ειδοποιήθηκε η Πολιτική προστασία του Δήμου Σερρών και η Δημοτική Αστυνομία και αυτοί με τη σειρά τους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που ήρθε άμεσα και έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε έναν μαθητή, την Πυροσβεστική, που χρειάστηκε να σβήσει μια φωτιά, τις εθελοντές ομάδες, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών ενώ στην άσκηση συμμετείχε και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με το εργαστήριο τηλεπικοινωνιών.

Όλα ήταν υπό τον έλεγχο της Πολιτικής προστασίας του Δήμου Σερρών και υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.   

«Για εμάς ήταν μια μοναδική ευκαιρία καθώς πιστεύουμε ότι η προετοιμασία για έκτακτες καταστάσεις είναι πολύ σημαντική. Από αυτήν μαθαίνουμε να μην φοβόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μέσα από αυτές τις ασκήσεις αναδεικνύονται ζητήματα που δεν τα γνωρίζαμε και τα μαθαίνουμε μέσα από την πράξη» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών Ιωάννης Καραβασίλης ευχαριστώντας όλοι όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της άσκησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More