Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με λαμπρότητα η γιορτή των πολιούχων της πόλης

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη των Σερρών γιόρτασε σήμερα τους πολιούχους της, Παμμέγιστους Ταξιάρχες, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα για την πόλη.

Το πρωί της Τετάρτης στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των προστατών της πόλης, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στο λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο  Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος και ο  Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε τους  Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Άρχοντες του τόπου και τον φιλοπάρθενο και φιλάγγελο λαό του Θεού για τη συγκινητική και τιμητική συμμετοχής του στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας «Εικοσιφοινίσσης» από την ομώνυμη Ιερά Μονή του Παγγαίου και της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με τη συμμετοχή των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More