Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση για τις εγγειοβελτιωτικές υποδομές και το LEADER

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών, ανάμεσα τους και ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου,  του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, του προέδρου της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Δημήτρη Καρυπίδη και της διευθύντριας Ελένης Τριανταφύλλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο  «Δημόσιες Εγγειοβελτιωτικές Υποδομές – Σχεδιασμός και Χρηματοδοτικές Δυνατότητες από το ΥΔΩΡ 2.0 και το ΣΣ ΚΑΠ / LEADER 2023-2027».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από το πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0, το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ και LEADER 2023-2027, για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΥΠΑΑΤ για τις δημόσιες υποδομές διαχείρισης του αρδευτικού νερού και τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή Γεωργία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμβολή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

«Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για δύο μεγάλα αρδευτικά έργα και την ανακοίνωση του LEADER. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται, θέλουν να ενημερωθούν, ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές. Πραγματικά η ενημέρωση είναι το μεγάλο μας όπλο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε. Παρουσιάστηκαν δύο μεγάλα, έργα και οι Σερραίοι πρέπει να είναι υπερήφανοι. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τον γενικό γραμματέα που ήταν παρών και ενημέρωσε τον κόσμο, τα στελέχη της ΑΝΕΣΕΡ και τον  τέως Υπουργό υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του οποίου η συνεισφορά ήταν καταλυτική και ουσιαστική προκειμένου να προχωρήσουν έργα, τα οποία, οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στο μέλλον και αναφέρομαι στις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν διότι έχουν δρομολογηθεί» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και πρόεδρος του ΑΔΠ LEADER Παναγιώτης Σπυρόπουλος ενώ όσον αφορά το LEADER τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί 100 έργα και ότι η συνεισφορά του είναι πολύ μεγάλη στην τοπική οικονομία. «Οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν. Σχεδόν τα πάντα μπορούν να υλοποιηθούν στο LEADER, εξαιρούνται μόνο όσοι είναι στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών» είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε: «Ήρθαμε εδώ για να αναδείξουμε τα δύο μεγάλα έργα στο  2ο και στο 5ο Αρδευτικό, που θα αλλάξουν τη μορφή του Νομού και είχαν χρόνια να γίνουν τόσο μεγάλα έργα και μαζί με όλα τα άλλα,  τα πρόσφατα έργα τα εγγειοβελτιωτικά μέχρι 2,2 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίναμε και είναι πάρα πολλά στο Νομό Σερρών όπως και στην αγροτική οδοποιία. Επίσης, κάναμε μια γενική περιγραφή του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ για την επόμενη περίοδο και φέραμε στις Σέρρες τους μελετητές που έχουν τελειώσει την πρώτη φάση της μελέτης τα πορίσματα της οποίας παρουσίασαν. Η μελέτη θα υποβληθεί με την επόμενη προκήρυξη των μεγάλων έργων που αναμένεται να γίνει το Φθινόπωρο για να χρηματοδοτηθεί, είναι ήδη εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, να εγκριθεί και να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση των δύο αυτών μεγάλων έργων και όποια άλλα έργα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποβληθούν για χρηματοδότηση και τύχουν του ελέγχου και της καλής βαθμολόγησης από το Υπουργείο».  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More