Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Κανονικά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται  η  εκλογική διαδικασία στην Π.Ε Σερρών από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες. 

Μικροζημιές και σε εκλογικό κέντρο απο το χθεσινό μπουρίνι

Τα προβλήματα που δημιούργησε το χθεσινό απογευματινό δυνατό μπουρίνι με χαλαζόπτωση και ισχυρό αέρα τόσο στην πόλη όσο και σε πολλές περιοχές έχουν αντιμετωπιστεί και οι ψηφοφόροι προσέρχονται κανονικά στις κάλπες στις περιοχές που επλήγησαν από την δυνατή μπόρα που διήρκησε μόλις 20 λεπτά αλλά η ένταση του φαινομένου ήταν τόσο δυνατή που δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Στο εκλογικό κέντρο στον Προβατά Σερρών ο αέρας και η δυνατή βροχή είχαν σαν αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι και να βραχεί  όλο το εκλογικό υλικό, το οποίο το πρωί αντικαταστάθηκε νωρίς το πρωί και ξεκίνησε κανονικά η διαδικασία της ψηφοφορίας. Οι όποιες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν από πτώση δένδρων ή κλαδιών σε αρκετές περιοχές στην Π.Ε Σερρών, αποκαταστάθηκαν

H έντονη χαλαζόπτωση δημιούργησε ζημιές σε καλλιέργειες με καλαμπόκια, ντομάτα, καρπούζια και βαμβάκια στην Άνω Καμήλα του Δήμου Σερρών και σε άλλα χωριά.

Τα εκλογικά τμήματα

Στην Π.Ε Σερρών τα εκλογικά τμήματα ανέρχονται σε 472 στα οποία οι Σερραίοι ασκούν από το πρωί  το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ τέσσερα είναι τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.

Ένα εκλογικό Τμήμα υπάρχει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νιγρίτας ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα  κρατούμενοι και υπάλληλοι.

Μειωμένη η προσέλευση των ψηφοφόρων έως αυτή την ώρα, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (Κυριακή των εκλογών 21 Μαϊου).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More