Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Χαδραλιάς σε Ρούπελ και Σιδηρόκαστρο

Στα μεθοριακά φυλάκια «Ρούπελ» και «Προμαχώνα»,  στο 567 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Σιδηρόκαστρο και στο 10ο  Σύνταγμα Πεζικού στις Σέρρες βρέθηκε ο  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επισκέψεις του σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ιστορικού οχυρού Ρούπελ σε ένδειξη τιμής προς τους πεσόντες της ομώνυμης μάχης και ενημερώθηκε από τους Διοικητές του 10ου  Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχη Αδάμ Σαρρή και του 567 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Πέτρο Τσάκαλο, καθώς και από τους Αρχιφύλακες για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες του Συντάγματος, του Τάγματος και των Φυλακίων αντίστοιχα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και οπλίτες θητείας.

Κατά την επίσκεψη του στην έδρα του 567 Μ/Π ΤΠ, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου, Αντισυνταγματάρχη Συμεών Λαλαγκό, για τις τρέχουσες δράσεις της Μονάδας και μίλησε με εθνοφύλακες της δύναμής της.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία των Βουλευτών Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή, Τάσου Χατζηβασιλείου και Θεόφιλου Λεονταρίδη πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο και Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, καθώς και τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.

Με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. ΜακάριοΤιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη

Για τις επισκέψεις του σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στο νομό Σερρών Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Για εμάς, την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποτελεί προτεραιότητα το να βρισκόμαστε κοντά στα στελέχη μας. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους, έτσι ώστε να γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, και σαν άνθρωποι, και σαν πολιτική ηγεσία. Και να μπορούμε να λύνουμε προβλήματα. Αξία έχει να είμαστε χρήσιμοι στα στελέχη μας και να δίνουμε λύση στα θέματα της καθημερινότητάς τους».

Συνάντηση με μητροπολίτη Σερρών κ.κ. Θεολόγο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More