Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: “Προστατευμένα είναι τα ενημερωμένα παιδιά”

Εκδήλωση στα πλαίσια ενημερωτικής καμπάνιας για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες.

Με ενημερωτικά φυλλάδια και βιβλία με εικονογραφημένες ιστορίες η επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, βουλευτής Έλενα Ράπτη μαζί με τον βουλευτή Τάσο Χατζηβασιλείου μοίρασαν δωρεάν ενημερωτικό υλικό για τα μικρά παιδιά και τους γονείς.

«Σήμερα, τα παιδιά των Σερρών και οι γονείς τους μπορούν να αποκτήσουν ένα εξαιρετικά χρήσιμο ενημερωτικό υλικό, ένα πραγματικό εργαλείο προστασίας. Τα καλά προστατευμένα παιδιά είναι τα καλά ενημερωμένα παιδιά» είπε ο κ. Χατζηβασιλείου μιλώντας και για το τραγικό συμβάν στις Σέρρες με το θάνατο του 11χρονου μαθητή «Παραμένουμε συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που συνέβη στην πόλη μας πριν από λίγες μέρες με τον αδόκητο χαμό του μικρού Βασίλη.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βάσει των τελευταίων ερευνών, 1 στα 5 παιδιά έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, 8 στους 10 νέους έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων στην παιδική τους ηλικία. Είναι υποχρέωση όλων μας να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να εξηγήσουμε σε παιδιά και γονείς τους τρόπους προστασίας».

Ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος συμμετέχει ως εθελοντής στην καμπάνια από το 2013, ευχαρίστησε την προσκεκλημένη του, Έλενα Ράπτη υπογραμμίζοντας ότι κάνει εξαιρετική δουλειά με το Συμβούλιο της Ευρώπης εδώ και 10 χρόνια, την οποία συνεχίζει με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

«Η καμπάνια 1 στα 5 του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έρχεται σήμερα στις Σέρρες για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους» είπε η Έλενα Ράπτη η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις της καμπάνιας και στην σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης «Μέσα από τα ενημερωτικά υλικά της καμπάνιας προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους και πώς να αναγνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και κακό άγγιγμα, καθώς και σε ένα καλό και κακό μυστικό. Όπλο των δραστών συχνά αποτελεί η μυστικότητα. Ζητούν στα παιδιά να κρύψουν αυτό που συμβαίνει, ώστε να μην το αποκαλύψουν και να μην υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης. Εμείς δίνουμε όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται οι γονείς για να είναι κοντά στα παιδιά τους και να διαπιστώσουν εγκαίρως κάποια ενδεικτική αλλαγή στην συμπεριφορά τους, ώστε να τα ακούσουν με προσοχή και, αν έχει συμβεί κάτι, να ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή. Μέσα από το υλικό που μοιράζουμε, φροντίζουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο».

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More