Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Δεκαήμερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους Δημότες με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής διοργανώνει ο Δήμος Σερρών συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας.

 Στο πλαίσιο της δράσης μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σερρών θα πραγματοποιούνται δωρεάν υπερηχογραφήματα για τον γενικό πληθυσμό από σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου και μέχρι τις 22 Μαρτίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών.

«Στον Δήμο Σερρών έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας του κάθε πολίτη δίνοντας έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο. Βασικός στόχος μας μέσα από το ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τα κύρια νοσήματα, τα οποία προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές» τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε συνέντευξη τύπου παρουσίασης του προγράμματος υπογραμμίζοντας ότι για άλλη μια φορά με τις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής ο Δήμος μέσω του ΚΕΠ Υγείας στέκεται δίπλα στους πολίτες παρέχοντας την πολύτιμη βοήθειά του.

«Τα ανευρύσματα κοιλιακής αορτής είναι συνήθως ασυμπτωματικά και αν ανιχνευθούν έγκαιρα αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα» επισήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος κάνοντας γνωστό ότι αποτελεί μία πάθηση που αφορά άτομα μέσης και κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας άνω των 65 ετών. Ο κ. Βάκαλος συνεχάρη τον Δήμο Σερρών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στον τομέα της προληπτικής ιατρικής ενώ υπογράμμισε ότι το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι μια σχετικά συχνή και δυνητικά θανατηφόρος πάθηση.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου σημείωσε ότι «η πρόληψη και ο εξατομικευμένος διαγνωστικός έλεγχος είναι ουσιαστικά ένα δώρο στον εαυτό μας με το οποίο όχι μόνο κερδίζουμε το παρόν αλλά φροντίζουμε και για το μέλλον» ενώ  απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση για την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής αλλά και να εγγραφούν στο ΚΕΠ Υγείας, ώστε να ενημερώνονται με sms για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους.

Οι προληπτικές εξετάσεις για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής θα διενεργούνται απογευματινές ώρες από 13 έως 22 Μαρτίου από τις ακτινοδιαγνώστριες, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Παρασκευή Μιντζοπούλου και Ελευθερία Μιχαηλίδου στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σερρών (Μεραρχίας 94).

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 2321085661.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More