Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Σε 3,5 μήνες 83 καταγγελίες στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία

Στις 83 ανέρχονται οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στην Π.Ε Σερρών, από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, που έγιναν στο Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, από τις οποίες για 66 περιπτώσεις σχηματίσθηκαν δικογραφίες.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η προϊσταμένη του Γραφείου, Αστυνόμος Β’ Αθηνά Κεραμάρη  τόνισε πως τόσο η λειτουργία του εν λόγω γραφείου , αλλά και οι πυκνές ενημερωτικές καμπάνιες βοηθούν τις γυναίκες που δέχονται βία,  να περάσουν πιο εύκολα το κατώφλι της αστυνομίας για να το καταγγείλουν ή να τηλεφωνήσουν.

Τα περιστατικά που κατεγράφησαν είναι από όλο τον Νομό Σερρών και αφορούν ηλικίες κυρίως ηλικίες από 35 έως 60 ετών.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμάρη από το τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσουν δράσεις  στα σχολεία αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης των Σερρών

Το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, βρίσκεται στο ισόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (15 συνολικά άτομα) για την ειδική διαχείριση περιστατικών βίας.

Το τηλέφωνο του γραφείου είναι το 2321090888, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να καλούν αλλά και να στείλουν γραπτό μήνυμα στο 100 αναφέροντας τη διεύθυνση τους, στη συνέχεια γίνεται άμεση ενημέρωση του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More