Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Στάση αναμονής τηρούν οι καταναλωτές για το πετρέλαιο θέρμανσης

Περιορισμένη είναι η κίνηση όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης στις Σέρρες, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων, με τους καταναλωτές να περιμένουν το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου Κώστας Μανάφης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε ότι οι προπαραγγελίες είναι ελάχιστες ενώ έκανε την εκτίμηση ότι η τιμή μπορεί να φτάσει στα 1,45 με 1.50 ευρώ το λίτρο.  «Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάει Παρασκευή. Η κίνηση είναι περιορισμένη από το γεγονός ότι ο κόσμος περιμένει να δει πως θα διαμορφωθούν οι τιμές και μετά να κάνει τις παραγγελίες του» είπε ο κ. Μανάφης ενώ όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου κίνησης υπογράμμισε: «Την τελευταία εβδομάδα στο πετρέλαιο κίνησης είχαμε μια αύξηση γύρω στο 10 με 15%, εκτός βέβαια την επιδότηση που είχε πάρει πίσω η κυβέρνηση, περίπου 15 λεπτά το λίτρο, με αποτέλεσμα να κυμανθούμε γύρω στα 2 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, ίση τιμή και λίγο παραπάνω από την τιμή της αμόλυβδης για πρώτη φορά στα χρονικά». Για την εκτίμηση που κάνει για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είπε:  «Το πετρέλαιο θέρμανσης ακολουθεί την τιμή του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή έχουμε αυξητικές τάσεις. Ενώ υπολογίζαμε ότι θα ξεκινήσει γύρω στα 1.30 με 1.35, μπορούμε και να το δούμε και στο 1,45 με 1.50 ευρώ το λίτρο».

Για το αν κάποιοι καταναλωτές έχουν αλλάξει μορφή θέρμανσης ο κ. Μανάφης είπε: «Αυτό θα φανεί στην πορεία της χειμερινής περιόδου αλλά από ότι ακούγεται αρκετοί έχουν γυρίσει από τα πέλλετ στο πετρέλαιο θέρμανσης γιατί και η επιδότηση είναι ελκυστική για αυτούς που είχανε την επιδότηση από πέρυσι και για αυτούς που θα βάλουν καινούργια μορφή ενέργειας, που θεωρείται ποια το πετρέλαιο θέρμανσης, να έχουν διπλάσια επιδότηση».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More